Završeni su Dani zdravlja i sigurnosti

 

Objava za medije

 

Holcim Hrvatska u rujnu je organizirao Dane zdravlja i sigurnosti, dva tjedna s puno aktivnosti iz područja zaštite na radu. Glavna tema ove godine je „Ideje u akciju“.

 

„Svatko od nas ima osobnu odgovornost spriječiti rad na nesiguran način, a istovremeno imamo privilegiju aktivno se uključiti u daljnja poboljšanja. Zato ove godine potičemo zaposlenike da tijekom Dana zdravlja i sigurnosti predlože ideje, koje će onda oni sami ili u timovima do sredine studenog pretvoriti u akciju i ostvariti.“, kaže Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima Hrvatska.

 

Holcim stavlja naglasak na stalna poboljšanja u zdravlju i sigurnosti, kako svojih radnika, tako i svih kooperanata koji obavljaju poslove na 10 lokacija Holcima u Hrvatskoj. Između ostalog, poboljšanja dolaze i iz iskustva ostalih 70.000 kolega iz LafargeHolcim Grupe. Krajnji cilj svih tih poboljšanja je nula ozljeda, koji je moguće postići samo uz odgovornost i doprinos svakog pojedinca.

 

 „Često se dogodi da ideje budu dobre, ali ostanu u zraku. Zato ove godine želimo naše zaposlenike potaknuti da idu korak dalje, da ih ostvare. Tri najbolje ostvarene ideje bit će nagrađene poklon bonovima iz područja zdravlja i sigurnosti, po izboru nagrađenih. Članovi Odbora zaštite na radu ocjenjivat će akcije prema 3 kriterija: u kojoj mjeri se smanjuje rizik na radnom mjestu, koliko je vremena potrebno da se primijeni u praksi te koliki je trošak primjene. Ukupni fond nagrada zaposlenicima je 21.000 kn.“, rekao je Nikola Kovačević, direktor tvornice u Koromačnu.

 

Osim toga, kroz Dane zdravlja i sigurnosti Holcim je održao razne druge aktivnosti: radne akcije čišćenja jer sigurnost započinje čistoćom, edukaciju zaštite na radu prilikom rada na računalu, vježbe gašenja požara i vježbe evakuacije. Provest će se i anketa o zdravlju i sigurnosti kako bi se čulo mišljenje radnika, na temelju kojih će se napraviti plan poboljšanja za 2021. godinu.