Najbolji HR manager godine

 Već četvrtu godinu za redom internetski portal posao.hr organizira godišnje okupljanje stručnjaka iz ljudskih resursa, a ovogodišnja tema HR Summit-a bila je "Budućnost Human Resources Managementa". U sklopu tog HR Summita treću godinu za redom dodjeljuje se nagrada Prometej, a riječ je o izboru HR managera godine. Jedinstven je u Hrvatskoj, a pokrenut je sa svrhom da se ukaže na važnost tog područje u svim poduzećima diljem naše zemlje. Prometej, grčki bog koji je ukrao vatru s nebesa i dao je ljudima, očito nosi veliku simboliku u nastojanju da voditelji resursa u svojim poduzećima maksimalno pomognu svojim zaposlenicima.

Glavni kriteriji pri odabiru najboljeg od najboljih bili su:

  • dostizanje organizacijskih ciljeva,
  • pozicioniranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima kao strateškog partnera menadžmenta u ostvarenju poslovnih ciljeva,
  • razvoj sustava ili modela na HR području koji pridonose učinkovitosti organizacije,
  • promoviranje funkcije upravljanja ljudskim potencijalima unutar i izvan organizacije, te
  • kontinuirano jačanje vlastite i kompetentnosti svojih suradnika.

S ponosom možemo reći da je nagrada Prometej za 2011. godinu uručena direktorici ljudskih resursa poduzeća Holcim - Gorani Sandrić. Time je dobila priznanje za predanost radu i istaknula se kao najbolji HR profesionalac cjelokupnom organizacijom svojeg rada. Ova nagrada ne začuđuje budući da je prije nekoliko godina upravo poduzeće Holcim dobilo nagradu "Poslodavac prvog izbora" i tako se svrstao među poduzeća u kojima je najbolje raditi prema ocjenama zaposlenika.