Kameni agregati u vrećama

 

Holcim Majstor® pijesak

Fino mljeveni dodatak vapnenca u Holcim Majstor® cementu omogućava da smjesa bude kremasta i ljepljiva. Mljeveni Holcim Majstor® pijesak dodatno naglašava tu karakteristiku pa zajedno - u recepturi za izradu morta i žbuke - stvaraju vrlo kvalitetnu kombinaciju.


Tehnička specifikacija:

pijesak granulacije 0/4 mm

Pakiranje:
pijesak PVC vreće 25 kg/big bag 1t

Holcim Majstor® drobljenac

Za drobljenac smo odabrali granulaciju od 4 do 11 mm, nešto veće zrno nego što se obično koristi. Nakon testiranja u primjeni, dokazano je da takva kombinacija ima ukupno manju specifičnu površinu zrna u smjesi, što znači da sitne čestice pijeska i cementa popunjavaju međuprostor i prijanjaju uz veća zrna. Rezultat je pootreba za manjom količinom vode, odnosno manjom količinom cementa. Upravo takva kombinacija materijala daje Vam, osim uštede, i veću sigurnost: izbjegavanje pojave pukotina i time veću dugotrajnost.


Tehnička specifikacija:

drobljenac granulacije 4/11 mm

Pakiranje:
drobljenac PVC vreće 19 kg/big bag 1t


P
rednosti korištenja Holcim Majstor® proizvoda:

  • odlična obradivost: vrijeme obradivosti je produženo - lakši rad i priprema veće količine smjese
  • nije potrebno naknadno dolijevanje vode radi produžene obradivosti
  • svježi beton se lakše ugrađuje u oplatu, a mort i žbuka bolje prijanjaju za podlogu
  • sposobnost zadržavanja vode je veća - smanjena mogućnost stvaranja pukotine i naknadne pojave "iscvjetavanja"
  • zadana konzistencija postiže se manjim vodocementnim faktorom
  • smanjeno je "krvarenje" betona
  • olakšana njega betona
  • poboljšana vodonepropusnost - vapnenac zatvara pore u cementnoj pasti, povećava gustoću, stvara kompaktniju mikrostrukturu, što rezultira smanjenom poroznoću

 

 

Holcim Majstor® proizvodi podliježu strogom nadzoru kvalitete. Kontinuirani nadzor kvalitete provodi se u laboratoriju tvrtke Holcim (Hrvatska) d.o.o., a vanjski nadzor kvalitete provodi Institut IGH d.d., CSS d.o.o., te institut IGMAT d.d. iz Slovenije.