Izvješća o održivom razvoju

 
 
 
 

U srpnju 2013. godine kad smo objavili zadnji izvještaj o održivosti za nas su bila ključna dva podatka: pad građevinskih aktivnosti smanjio je potražnju za cementom za više od 50%, a neto gubitak Holcima iznosio je 78,8 milijuna kn. Tada smo na predstavljanju izvještaja o održivosti zajedno postavili pitanje je li u Hrvatskoj u građevini uopće moguće održivo poslovati. Od tada do danas prošle su jedinstvene tri godine koje mi u Holcimu jednim imenom zovemo Plan “2015 Plus”. Ključni događaji, uspjesi i neuspjesi svih zaposlenika Holcima u Hrvatskoj vezani su upravo za taj plan od 54 inicijative koje smo osmislili 2013. godine.

Jasni ciljevi, fokus na inovacije, povećana disciplina i odgovornost te trud svakoga od zaposlenika omogućio nam je da nakon pet godina gubitaka na kraju 2015. godine ostvarimo pozitivan poslovni rezultat!

Naša dugoročna vizija održivog poslovanja određena je na razini cijele LafargeHolcim Grupe, a dobrovoljno preuzete obaveze prenose se na svaki dio Grupe kroz akcijski plan. LafargeHolcim Grupa upravo je donijela novu strategiju održivog razvoja, u kojoj je ključni naglasak na promjenama u poslovanju te inovacijama u proizvodima i uslugama kako bismo postali dio rješenja za izazove našeg vremena. Strategija Grupe kojoj pripadamo predstavlja temelj kojim se vodimo u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj. Upravo zbog toga, već dugi niz godina imamo Integrirani sustav upravljanja koji za sve naše tvrtke u Hrvatskoj objedinjuje ISO standarde osiguranja kvalitete, zaštite okoliša i zaštite na radu. Na taj način osiguravamo da pojedinačni procesi odražavaju vrijednosti strategije.

 

Izvješće o održivosti objavljujemo svake dvije godine, a podaci za 2016. i 2017. godinu bit će objavljeni do kraja ove godine.

 

Izvješće o održivom razvoju za 2013.-2015.