Inspiracija u betonu

 

Beton je jedinstveni materijal kojim se mogu realizirati različite forme, teksture i boje, a zahvaljujući dugom životnom ciklusu i termalnim svojstvima, beton je i jedan od energetski najefikasnijih i okolišno najprihvatljivijih građevinskih materijala. Stoga, svakoga dana iznova istražujemo i otkrivamo nove mogućnosti betona, koji u rukama inovatora i umjetnika - tehnologa dobiva sasvim novu dimenziju.

Rado stojimo na raspolaganju arhitektima, projektantima i investitorima prilikom realizacije ideja: od odabira materijala, teksture, boje, do određivanja tehnologije izvođenja i izrade različitih varijanti probnih uzoraka. Otkrijete novu dimenziju - mogućnost betona u krajobraznoj arhitekturi, urbanoj opremi i infrastrukturnim inovativnim rješenjima.

Galerija na otvorenom "Inspiracija u betonu" mjesto je na kojem možete vidjeti različite primjene betona, a nalazi se u Plovaniji i Koromačnu. Ukoliko ste zainteresirani javite nam se na holcim-hrvatska@holcim.com, bit će nam drago pokazati vam njegovu ljepotu i prednosti.

Obrađeni beton

BRUŠENI
BRUŠENI
BRUŠENI
BRUŠENO - ČETKANI
KULIR
KULIR
KULIR

Obojani beton

Beton u boji spada u specijalne vrste betona, izrazito velikih estetskih i umjetničkih mogućnosti. U beton potrebnih karakterstika, osim uobičajenih sastojaka, dodaje se i visoko kvalitetna pigmentna boja po želji kupca, u različitim kombinacijama i doziranjima. Posebnost ovoga betona je velika dekorativnost koja se postiže odmah nakon lijevanja zadanih formi te ne zahtijeva dodatno bojanje.

Bijeli beton

Sve je češća primjena bijelog betona, koji se svojim prirodnim izgledom sličnim kamenu ili lokalnim materijalima, vrlo dobro uklapa u naše priobalno područje. Takav beton sastoji se od bijelog cementa, lokalnog agregata da bi se dobila odgovarajuća struktura, raznih boja radi estetike te kemisjkih dodataka koji smanjuju skupljanje betona zbog povećane osjetljivosti na agresivnu okolinu.

Izrada uzoraka prema zahtjevima klijenata

Pokloni od betona

Akvarij Karlovac

Most u zagrebačkom Zoološkom vrtu Maksimir

Holcim Art

Uniforme od betona rad su mladog umjetnika Petra Popijača. Materijal koji je korišten u izradi uniformi je cement trgovačke marke Holcim Primus® te kameni agregat iz Holcimovog kamenoloma u Očuri. "Uniforma" iskazuje poštovanje ideji koja ju je oformila, prema dostignućima u znanosti, kulturi, religiji, politici unutar svjetonazora pojedine nacije. Ona je trodimenzionalna materijalizacija mentalnog sklopa modernog čovjeka. Zapadno formalno odijelo nosi globalnu konotaciju vizualnog identiteta odijevanja koji predstavlja zajednički suvremeni jezik i dodirne točke modernosti različitih kultura.

Više na stranici Holcim Art