Poslovna gradnja

 
 

Aquatika, slatkovodni akvarij u Karlovcu

 

Zajedno s arhitektima iz studija 3LHD radili smo na različitim recepturama betona, kako bi pročelja akvarija izgledala poput humka zemlje uz rijeku.

Proizvod: savjetovanje Centra za inovacije i projekte, Holcimov beton (betonara Karlovac)

Pogledajte detalje na stranici "Inspiracije u betonu"


Hotel Lone u Rovinju

 

Prvi design hotel s pet zvjezdica u Hrvatskoj. Hotel Lone prožet je sinergijom funkcionalnosti, harmonije i elegancije čija je okosnica dizajn. Po mnogočemu hotel Leone je poseban, između ostalog i samo gradilište je bilo poprište novih trendova u građevinskoj industriji. Uz besprijekoran spoj ljepote, luksuza i kulturne baštine, predstavlja cjelogodišnju destinaciju za odmor i poslovna putovanja.

Proizvod: Holcim Ekspert cement

Hotel Lone - detalji projekta

Brošura


Hotel Kempinski

 

Kempinski hoteli su najstariji europski lanac luksuznih hotela. Luksuzni resort s pet zvjezdica smješten je u Hrvatskoj na sjeverozapadnoj obali Istre. Okružen prekrasnim prirodnim ljepotama Jadrana, napravljen je kako bi ugostio sve one koji traže luksuz. Također pored hotela su i 22 luksuzne vile koje dolaze u četiri različita dizajna, kako bi se zadovoljilo i najzahtjevnije kupce.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Plovanija)

Hotel Kempinski - detalji projekta

 


Zagreb Tower

 

Riječ je o jednoj od najviših zgrada u Zagrebu. Pored spektakultarnog pogleda koji nudi, ponosi se i vrhunskom kvalitetom izrade, izvrsnom iskoristivošću prostora, visokom fleksibilnošću i odličnim položajem u središtu dinamičnog zagrebačkog poslovnog centra. Izdaleka vidljivo obilježje koje svojom arhitekturom 21. stoljeća obilježava sliku grada.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Lučko)

Zagreb Tower - detalji

 


Žitna kuća ili palača Josipa Šporera

 

Na ishodištu triju povijesnih cesta-Karoline, Jozefine i tada najmodernije Lujzijane, koje su Karlovac kao pokupsko-panonsku luku povezivale s Jadranom, suvremenim je građanskim štihom 1805. godine osvanula palača Josipa Šporera. Kasnije poznata kao Žitna kuća zbog vezanosti uz tadašnja skladišta žita. Ta je palača, arhitektonski spomenik kratkog razdoblja francuske vladavine u Karlovcu. Kumulirajući nebrigu i ratna oštećenja, Žitna kuća promijenila je i niz vlasnika, nakon čega je srušena da bi na njenom mjestu zabljesnula replika.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Karlovac)

Žitna kuća detalji projekta


Farma Agromeđimurja u Belici

 

Postrojenje za proizvodnju prasadi počelo je s radom 2008. godine. Kapacitet postrojenja je 1000 krmača, 23.000 odojaka i pet nerasta.

 

 

 

 

 


Arena Centar Zagreb

 

 Najmoderniji trgovačko-zabavni centar četvrte generacije u regiji smjestio se uz Arenu Zagreb na jugozapadnom ulazu u hrvatsku metropolu i donosi mnoštvo noviteta kojima osvježava kompletnu ponudu grada.

Na 175.000 m2 očekuje vas 10 velikih, preko 200 srednjih i manjih trgovina te Interspar, najveći hipermarket u Hrvatskoj. Uz mnoštvo novih brandova, od kojih su mnogi prvi put na hrvatskom tržištu, tu je i bogata gastronomska ponuda za sve gurmane te zabavni sadržaji. Neizostavni multipleks Cinestar, luksuzne Gold Class by American Express kino dvorane, i  prvo IMAX kino u regiji te skybowling - najmodernija kuglana u ovom dijelu Europe, čine Arena Centar pravom oazom zabave.

 


Hidroelektrana Lešće

 

Hidroelektrana Lešće prva je hidroelektrana izgrađena u Hrvatskoj od kada je Hrvatska postala samostalna država. Planovi za njenu gradnju su postojali još od 1980-tih godina, a po njima je Lešće trebala biti druga od 5 planiranih hidroelektrana na rijeci Dobri (prva je Hidroelektrana Gojak izgrađena još 1959.). Prema studiji Elektroprojekta d.o.o. iz 1995. procijenjeno je da bi cijela izgradnja hidroelektrane trebala koštati oko 90 milijuna američkih dolara, što je na kraju i bila cijena glavnog dijela izgradnje projekta (oko 440 milijuna kuna). Ukupna investicija je na kraju ipak narasla do astronomskih 700 milijuna kuna pri puštanju u probni pogon u rujnu 2010.

Sami pripremni radovi za gradnju hidroelektrane počeli su u rujnu 2005., a glavni radovi započeti su u studenom 2006. Gradnju je izvodio konzorcij kojega su činili Ingra, Končar – Inženjering za energetiku i transport i Konstruktor-inženjering.

Proizvod: Holcim Ekspert cement
 


Proizvodni pogon Bernarda, Pušćine

 

Trgovačko društvo BERNARDA, društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju namještaja započelo je s radom 1998. godine u iznajmljenom prostoru. Na početku je u firmi radilo 13 radnika i proizvodili su samo pet tipova kreveta.
U toku 2000. i 2001. godine firma ulaže značajna sredstva u proširenje radnog i skladišnog prostora - gradnja skladišta od 600 m2. U 2002. godini je u adaptiranom prostoru skladišta otvoren novi pogon u kojem se kroje, obrađuju i pripremaju elementi.
Danas U proizvodnji madraca, kreveta i sustava za spavanje tvrtka spada među tri vodeća proizvođača u Hrvatskoj.

 


Bauhaus Rijeka, Kukuljanovo

 

Trgovački centar Bauhaus na Kukuljanovu na 18.000 m2 kupcima nudi mogućnost da kupuju doslovno iz svojih vozila. Riječ je o »Drive in areni«, odnosno o prostoru gdje je smješten cjelokupni asortiman za građenje, a gdje je moguće ući s vozilom, dovesti se do željenog proizvoda, ukrcati ga u vozilo ili prikolicu, odvesti se do blagajne gdje će blagajnik skenirati sve proizvode bez previše muke i gdje se obavlja naplata.
U svakom slučaju riječ je o usluzi kakvu Riječani nisu imali prilike isprobati u trgovačkim centrima na ovom području.

 

 


Baumax trgovina Karlovac

 

Otvorenjem 12 tisuća kvadratnih metara velikog prodajnog centra u Karlovcu, austrijski trgovački lanac Baumax ujedno je obilježio, prema riječima predsjednika Uprave Baumaxa Martina Essla i važan jubilej na razini čitave grupacije - 150. prodajni centar sustava Baumax.

Dolazak i izgradnja Baumaxa u Karlovac dio je njegove dugogodišnje suradnje i razvojne strategije sa zagrebačkom investicijskom kućom CCS. Radnje na otkupu zemljišta između pruge i autoceste Rijeka - Zagreb ostvarene uz logističku pomoć Grada Karlovca, započele su 2006. godine, a investicija u otkup zemljišta i izgradnju objekta koji je sad u zakupu Baumaxa, iznosila je 15 milijuna eura.

 


Bazen Polari, Kamp Polari Rovinj

 

Kamp Polari smješten je u slikovitoj uvali južno od Rovinja s dva kilometra razvedene obale i prekrasnih plaža. Uz obilje sportskih sadržaja kamp nudi prostrani bazen, odlično opremljene parcele i moderne sanitarije.
 Udaljen je od Rovinja svega 3,5km, a s gradom je povezan i biciklističkom stazom. Kamp nudi parcele različite razine opremljenosti, uvijek u okrilju raskošne vegetacije, a dio parcela smješten je uz samo more s pogledom na rovinjsko otočje. Dio kampa, Punta Eva, rezerviran je za naturiste.

 

 


Hotel Parentium

 

Novoobnovljeni hotel Laguna Parentium, otvoren cijelu godinu, suvremen je mediteranski ambijent za goste u potrazi za uistinu posebnim odmorom. Ovaj hotel, koji se diči najduljom tradicijom na ovome području, nalazi se na zelenom poluotočiću u bajkovitoj prirodnoj scenografiji koja je upravo savršena za šetnje uz more i mirno uživanje na plaži ili sunčalištima. Dva nova bazena s masažom i hidromasažne kade uz terase izvanredan su doživljaj.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Plovanija)

 

 


Postolja vjetroelektrana Orlice

 

Vjetroelektrana Orlice nalazi se u blizini Šibenika odmah kod izlaza Vrpolje, te se s iste pruža sjajan pogled na uvalu Grebaštica, Šibenik i otoke Šibenskog akvatorija. Vjetroelektrana je puštena u pogon i u proizvodnji je od ljeta 2009. godine kada je dovršena njena izgradnja. Svečano otvorenje iste upriličeno je u prosincu 2009. godine. Sastoji se od 11 Enerconovih vjetroagregata, i to 3 E-48 pojedinačne nazivne snage 800 kW i 8 E-44 pojedinačne nazivne snage 900 kW, što ukupno daje 9,6 MW instalirane snage. Promjer lopatica vjetroagregata je 48 i 44 metara, a visina osi 50 metara. Predviđena je proizvodnja vjetroelektrane od oko 25 GWh električne energije godišnje. Investitor u vjetroelektranu je tvrtka WPD Enersys d.o.o., koja se nalazi u vlasništvu njemačke tvrtke WPD.

 


Terme Tuhelj

 

Terme Tuhelj smještene su u centru Hrvatskog zagorja, na samom izvoru termalne vode i ljekovitog blata. Okružene su zelenilom prekrasne prirode zagorskih brežuljaka, udaljene tek 40-tak kilometara od Zagreba.

 Proizvod: Holcimov beton (betonara Zabok)

 

 

 


West gate

 

Kao najveći shopping centar u Hrvatskoj, WESTGATE se fokusirao na modu i obitelji. Ulaganje u uređenje centra, koje je usmjereno prema osjećaju ugodnog shoppinga, ali i sveobuhvatna ponuda WESTGATE-a, koja uključuje oko 240 trgovina i više od 22 restorana, barova i kafića, WESTGATE čine iznimno privlačnim kupcima.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Zabok)