Korporativno upravljanje

 
holcim-tvornica-cementa-koromacno.jpg

 

 

Kodeks poslovnog ponašanja

Holcim je ponosan što ima strastvene i predane zaposlenike koji teže izvrsnosti svaki dan i pri tome djeluju s integritetom – jer to je način na koji Holcim posluje.

Kako bismo osigurali da svi zaposlenici tvrtke Holcim imaju na raspolaganju alate, resurse i informacije koje su im potrebne u donošenju ispravne odluke, Holcim Grupa je 2005. godine objavila prvi kodeks ponašanja koji je 2014. revidiran, a sredinom 2015. prelaskom u LafargeHolcim Grupu kreiran je novi kodeks ponašanja.

Djelovati s integritetom i živjeti ispravno, ključno je u ispunjavanju naše uloge dobrog korporativnog građanina u zajednicama u kojima djelujemo, te podržavanju njihovog zdravog razvoja.

Stoga je integritet jedna od naših središnjih vrijednosti koju smo definirali kao sastavni dio naše korporativne kulture koja opisuje tko smo, što radimo i kako se ponašamo. Kao organizacija vjerujemo da je integritet sukladan organizacijskom uspjehu. Ovaj je Kodeks utjelovljenje onoga što nam integritet znači u praksi. Znači uvijek djelovati iskreno, pošteno i transparentno. Znači poštivati jedni druge. Znači poštivati zajednice i okoliš u kojem djelujemo te poštivati ljude na čije živote utječemo.

Gradimo temelje na kojima lokalne zajednice mogu rasti. Čast nam je što to možemo činiti na
više od jednog načina.

Holcimov kodeks poslovnog ponašanja za dobavljače

 

Pošteno tržišno natjecanje

Za LafargeHolcim poslovni uspjeh ide ruku pod ruku sa poštivanjem pravila poštenog tržišnog natjecanja.

Predani smo poštenom natjecanju jer nam omogućava da našim kupcima ponudimo najbolje proizvode po prikladnim uvjetima. Pošteno natjecanje omogućava nam da inovacije postavimo kao naš fokus. LafargeHolcim osigurava da su naši menadžeri i zaposlenici dobro upoznati sa listom poslovnih praksi koje moraju izbjegavati, kao i sa obavezom naše Grupe da se slobodno i pošteno natječe.

Pošteno tržišno natjecanje (ENG) 

 

Načelo cjelovitog sustava upravljanja


 

Sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015
Proizvodnja, prodaja i distribucija cementa i betona 

 

Sustav upravljanja okolišem ISO 14001:2015
Proizvodnja, prodaja i distribucija agregata za graditeljstvo i industriju

 

Sustav upravljanja zdravljem i sigurnosti na radu OHSAS 18001:2007
Proizvodnja, prodaja i distribucija cementa i betona 

 

Sustav upravljanja energijom ISO 50001:2011
Proizvodnja, prodaja i distribucija cementa, kamenih blokova i transportnog betona. Eksploatacija, proizvodnja, prodaja i distribucija kamenih agregata za građevinski, industrijsku i poljoprivredu upotrebu.