Društveno odgovorno poslovanje

 

U Holcimu želimo doprinijeti zajednicama u kojima poslujemo kroz ulaganja i angažman te smo predani izgradnji odnosa na temelju uzajamnog poštovanja i povjerenja sa svim našim dionicima.
Vjerujemo da ispunjavajući naše obaveze prema društvu u kojem djelujemo možemo dodati vrijednost našem poslovanju, dodatno doprinijeti našoj misiji te osigurati temelje za budućnost društva.

 
 
Inovacija

Beton je nakon vode drugi najkorišteniji materijal na našoj planeti, a infrastruktura kakvu poznajemo bez njega je nezamisliva. Imajući na umu tako dugu tradiciju, možda se pitate kako onda možemo govoriti o inovacijama

Više 
Zajednica

U svojoj povijesti, ljudska međuovisnost nikada nije bila toliko izražena kao što je danas. Riječ zajednica od jednostavnog je pojma evoluirala u umreženi sustav vrijednosti, a upravljanje njime postaje sve zahtjevnije i složenije

Više 
 
Zaposlenici

Svatko od nas posjeduje nešto za što će reći: „To predstavlja najveću vrijednost u mom životu!“ Kod nas su to naši zaposlenici.

Više 
 
 
 
 

 

Kontakt

Direktorica održivosti

 

 

Holcim je član

Holcim je član Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj - HR PSOR

Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj - HR PSOR je nedobitna ustanova privatnog sektora. Četrdeset članova - predstavnika hrvatskog gospodarstva udružuju znanje, inovativnost i odgovornost u traganju za razvojnim putevima koji uravnotežuju poslovni uspjeh, društvenu dobrobit i zaštitu okoliša.

Holcim je član Global Compact Network Republike Hrvatske

Global Compact je strateška inicijativa koja se temelji na 10 osnovnih načela iz područja ljudskih prava, prava radnika, okoliša i borbe protiv korupcije. Kao takav, Global Compact predstavlja jedinstveni primjer suradnje poslovnog svijeta i međunarodne zajednice te uz kompanije okuplja i predstavnike akademske zajednice, civilnog društva, vlada, poslovnih udruga te samog UN-a.

Holcim je član Zajednice za društveno odgovorno ponašanje

Zajednica za društveno odgovorno poslovanje djeluje u okviru Hrvatske gospodarske komore. Shvaćajući važnost društveno odgovornog ponašanja u današnjem dinamičnom poslovnom okruženju te nužnost kontinuiranog promicanja prakse takve vrste ponašanja, 2005. godine inicirano je osnivanje zajednice tvrtki koje bi svojim aktivnostima širile svijest o važnosti odgovornog poslovanja prema društvu.

Holcim je osnivač Savjeta za zelenu gradnju

Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj je pridruženi član Svjetskog savjeta za zelenu gradnju te inicijator povezivanja Savjeta u bližem okruženju (CEE i SEE) kako bi na toj razini došlo do razmijene iskustava, znanja i aktivnosti koje su prilagođene potencijalima i mogućnostima naših tržišta s obzirom na njihovu veličinu, povezanost, blisku tradiciju, tendencije i ambicije.