Podovi i glazure

 


Znate da ćete gaziti po njima. Pokriti ih pločicama, zakrčiti namještajem i onda ih doživotno gađati stvarima koje vam ispadnu iz ruku. Zato ih pripremite na najkvalitetniji mogući način – uz pomoć Holcim receptura za podove i glazure.

 
Preporuke za moguće korištenje Holcim Majstor pijeska i drobljenca te Holcim Ekspert cementa. Količine u recpturama navedene su u litrama (za vodu), te u broju vreća (za ostale sastojke), a napravljene su za volumen mješalice od 50 litara. Konzistencija svake od primjena treba biti polusuha: smjesu prepoznajemo po tome što ostavlja vlažan trag na dlanu kad je čvrsto gnječimo šakom.

Priprema glazure

Smjesu Holcim Ekspert cementa i Holcim Majstor pijeska dobro promijštajte na suho. Preporučuje se miješanje cementne glazure u električnoj miješalici. Vodu dodavajte postupno, sve dok se ne dobije smjesa povoljne plastičnosti. Vrijeme obrade cementne glazure s Holcim Ekspert cementom je produženo. To omogućava olakšani rad i pripremu veće količine glazure odjednom.

Njega

Površinu svježe cementne glazure treba vlažiti laganim prskanjem vode, a prema potrebi glazuru prekriti plastičnom folijom. Tako se sprječava pojava pukotina, a glazura ostaje kvalitetna i čvrsta podloga za završne slojeve poda. Sposobnost zadržavanja vode kod Holcim Ekspert cementa je veća pa se smanjuje mogućnost stvaranja pukotina.

Savjeti

Jedino glazura koja sadrži drobljenac treba biti plastične konzistencije: smjesa izgleda kao gusta kaša i podatnija je od polusuhe konzistencije.