Podovi i glazure

 


Znate da ćete gaziti po njima. Pokriti ih pločicama, zakrčiti namještajem i onda ih doživotno gađati stvarima koje vam ispadnu iz ruku. Zato ih pripremite na najkvalitetniji mogući način – uz pomoć Holcim Majstor receptura za podove i glazure.

 
Preporuke za moguće korištenje Holcim Majstor® pijeska, drobljenca i cementa. Količine u recpturama navedene su u litrama (za vodu), te u broju vreća (za ostale sastojke), a napravljene su za volumen mješalice od 50 litara. Konzistencija svake od primjena treba biti polusuha: smjesu prepoznajemo po tome što ostavlja vlažan trag na dlanu kad je čvrsto gnječimo šakom.

Priprema glazure

Smjesu Holcim Majstor® cementa i Holcim Majstor® pijeska dobro promijštajte na suho. Preporučuje se miješanje cementne glazure u električnoj miješalici. Vodu dodavajte postupno, sve dok se ne dobije smjesa povoljne plastičnosti. Vrijeme obrade cementne glazure s Holcim Majstor® cementom je produženo. To omogućava olakšani rad i pripremu veće količine glazure odjednom.

Njega

Površinu svježe cementne glazure treba vlažiti laganim prskanjem vode, a prema potrebi glazuru prekriti plastičnom folijom. Tako se sprječava pojava pukotina, a glazura ostaje kvalitetna i čvrsta podloga za završne slojeve poda. Sposobnost zadržavanja vode kod Holcim Majstor® cementa je veća pa se smanjuje mogućnost stvaranja pukotina.

Savjeti

Jedino glazura koja sadrži drobljenac treba biti plastične konzistencije: smjesa izgleda kao gusta kaša i podatnija je od polusuhe konzistencije.