Stambena gradnja

 
 

Niskoenergetska kuća u Zagrebu

 

Održiva gradnja jedna je od ideja vodilja poslovanja u Holcimu, vođeni tom idejom  pridružili smo se projektu započetom od strane časopisa i portala 24sata, projektu gradnje obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu pod nazivom Niskoenergetska kuća A – Ž. Uz znanje i iskustvo arhitekata, projektanata, graditelja i drugih stručnjaka prisustvovati ćemo i pratiti gradnju od temelja do krova, sa željom da potaknemo volju za  promjenom ustaljenih navika i predstaviti moderna tehnička rješenja koja doprinose zaštiti okoliša te učinkovitoj potrošnji energije, a time i značajnoj uštedi.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Lučko)

Detalji gradnje obiteljske niskoenergetske kuće u Zagrebu

 


Vila San Mauro - Kuća za odmor u Momjanu

 

Kuća za odmor u Momjanu je dobar primjer gdje je čisti beton iz Holcimove tvornice betona iskorišten kao izbor za zidove. Oblikovanjem i kasnije skidanjem oplate dobiven je posebno privlačan oblik zidova kojeg nije potrebno dalje obrađivati već sam po sebi je zgodan i jednostavan detalj.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Plovanija)

Fotografije kuće za odmor sa zidovima od betona
 

 

 


Stomatološka ordinacija dr. Snježana Ovčariček Granatir

 

Ova stomatološka ordinacija uredila je svoj interijer na poseban način... Betonskim ormarima, a sastoji se od četiri elementa. Prvi je ukrašen zelenilom, drugi dio je preuređen u čekaonicu, treći je sestrin prostor dok je u četvrtom ordinacija. Najteži element je težak devet tona.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Lučko)

Pogledajte detalje o izgradnji betonskog ormara

 

 


Pasivna kuća na Krku

 

Za razliku od niskoenergetskog objekta koji ne odskaču puno od standardnih objekata, puno veći izazov predstavlja pasivna kuća. Zadovoljiti standarde pasivnog objekta, pogotovo višestambenog pasivnog objekta, puno je veći izazov jer ne postoje primjeri višestambenog pasivnog objekta u RH, a mogućnosti korištenja pozitivnih iskustava kod takve gradnje u budućnosti su velike. Predviđanja su da će se pojaviti zasićenje kod kupaca za standardnim modelima.

Priča o nastanku višestambene pasivne kuće

 


Obiteljska kuća u Labinu

 

S Majstorom od temelja do krova.

Građevinski materijal nije sam sebi svrha. Njegov smisao je služiti višem cilju, završiti kao kuća, ograda ili  dio roštilja.

Ova brošura namijenjena je obiteljskim ljudima koji nešto grade ili majstorima - graditeljskim stručnjacima.

Holcim želi biti dio tog veličanstvenog djela i podijeliti s Vama ponos gradnje.

Proizvod: Holcim Majstor cement

Dobar Majstor® zlata vrijedi

 


Nest & Cave kuća u Opatiji

 

Rad arhitekta Idisa Turata, dobitnika nagrade Društva arhitekata za najbolje stambeno ostvarenje u 2012. godini, uz obrazloženje da se radi o originalnom, funkcionalnom, inovativnom i iznimno hrabrom projektantskom stavu, uklopljenom u snažnu ekspresivnu gestu kojom je ne samo promijenjena vanjska vizura Preluke, već i trajna percepcija obiteljske kuće na Liburniji.

Proizvod: Holcimov beton (betonara Kukuljanovo)

Pogledajte slike i video ovog jedinstvenog arhitektonskog rada