Holcim art

 

Uniforme od betona

Uniforme od betona rad su mladog umjetnika Petra Popijača. Umjetničko djelo "Uniforma" u 2012. izlagano je na izložbi na Alu, Trienalima Hrvatskog kiparstva, Salonu mladih, a u 2013. godini izlagan je u galeriji Vladimir Bužančić u Zg, u lipnju su izložena u Splitskim Dioklecijanovim podrumima, zatim u muzeju grada Varaždina,
Galerija Antuna Augustinčića u Klanjcu te u Zaboku u Green Room.

Materijal koji je korišten u izradi uniformi je cement trgovačke marke Holcim Primus® te kameni agregat iz Holcimovog kamenoloma u Očuri. Cement Holcim Primus® odlikuje se iznimnim svojstvima te je prilagođen zahtjevnoj primjeni, može se kombinirati s raznim materijalima, izraziti svaki detalj.

Holcim vjeruje da svi koji se bave umjetničkim projektima mogu pronaći u našoj proizvodnoj paleti kvalitetne materijale, a potrebno znanje korištenja proizvoda dostupno je od strane naše tehničke podrške.

Petar Popijač o Uniformama od betona

Više o 31. Salonu mladih
Hrvatsko Društvo Likovnih Umjetnika
Holcim art letak Primus


Bijela cesta

Labinska ''Bijela cesta'' već se više godina gradi u okviru parka skulptura Mediteranskog kiparskog simpozija, prema ideji Josipa Diminića.
Ovo djelo po kojem se hoda objedinjuje na 325 metara dužine i pet metara širine, trinaest radova poznatih umjetnika i čini interaktivni kulturni prostor za boravak u prirodi, šetnju i vizualni doživljaj.

 

 


Japanski vrt

10. lipnja 2013., otvoren je Japanski vrt “Pokret naprijed i mir”, u dvorištu Osnovne škole Vežica u Rijeci. Nositelji ovog jedinstvenog projekta, započetog 2010. godine su Rotary klubovi Sveti Vid iz Rijeke i Tokyo Tsuki iz Japana te Osnovna škola Vežica, a u njegovoj je realizaciji sudjelovao čitav niz tvrtki, među kojima i tvrtka Holcim (Hrvatska) d.o.o.

Holcim je u projektu Japanskog vrta sudjelovao donacijom specijalnog betona u boji od kojega su izgrađeni brojni elementi samoga vrta. Riječ je o vrlo delikatnoj građevinskoj tehnici izvedbe gradnje u betonu. sve detalje o izgradnji Japanskog vrta možete potražiti u nastavku.

 


Muzej krapinskih neandertalaca

Jedan od velikih projekata u kojima je i Holcim dao svoj doprinos i na koje je posebno ponosan je izgradnja novog Muzeja krapinskih neandertalaca na lokalitetu Josipovac u Krapini. Autori koncepcije novog muzeja u Krapini, paleontolog Jakov Radovčić i arhitekt  Željko Kovačić osmislili su jedinstveni muzej koji će svojim oblikom, koncepcijom postava i tehnološkim rješenjima predstavljati muzeološki koncept jednakovrijedan poznatim svjetskim muzejima. Za razliku od već postojećeg, novi muzej će na potpuno suvremen način prezentirati Krambergerovo senzacionalno otkriće brojnih ostataka pračovjeka.

Osvrt Željka Kovačića, koautora koncepcije novog muzeja u Krapini