Ukratko o Holcimu

 

 

O Holcimu

 

Holcim gradi napredak za ljude i za planetu. Kao svjetski lider u inovativnim i održivim rješenjima gradnje, Holcim omogućava zelenije gradove, pametniju infrastrukturu i poboljšava standarde života širom svijeta. U srži poslovne strategije je održivost što omogućava da Holcim postane tvrtka s neto nula ugljičnim otiskom, s ljudima i lokalnim zajednicama u središtu uspjeha. Kao svjetski lider u oporabi, potičemo kružno gospodarstvo kako bismo gradili više s manje sirovina. Holcim stoji iza poznatih trgovačkih marki građevinskog sektora kao što su ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim i Lafarge. Holcim čini 70.000 osoba širom svijeta sa strasti prema građenju napretka za ljude i planetu, kroz četiri poslovna segmenta: cement, beton, agregati te rješenja i proizvodi.

 

Više informacija potražite na www.holcim.com.

 

Naša povijest

Globalna grupa s čvrstim korijenima

Holcim je vodeći svjetski dobavljač cementa, agregata (drobljeni kamen, šljunak i pijesak), transportnog betona, asfalta i svih povezanih usluga.

Kratak pregled povijesti našeg nastanka:

 • 1912. Holcim je rođen otvaranjem prve tvornice cementa u Holderbanku (Švicarska) od strane Adolfa Gygia, a dvije godine kasnije pridružio mu se industrijski vizionar Ernst Schmidheiny.
   
 • 1922. - 1931. Prelazak preko granice: tvrtka je počela ulagati u cementnu industriju u drugim europskim zemljama te u Egiptu, Libanonu i Južnoj Africi.
   
 • 1942. Pokretanje objekta za istraživanje i testiranje Technische Stelle Holderbank (tehnički centar Holderbank).
   
 • 1952. - 1961. Desetljeće povećanog širenja: godine 1960. nakon stupanja na kanadsko tržište, otvorena je velika tvornica za proizvodnju cementa u Michiganu (SAD). Gotovo istodobno, Ernst Schmidheiny uložio je u malu tvornicu u blizini Sao Paula (Brazil).
   
 • 1962. - 1991. Jedna globalna Grupa: Holderbank je započeo fazu širenja u Latinskoj Americi. Godine 1974. Holderbank je napravio svoj prvi potez u Aziji uz istovremeno širenje na Filipinima. Kasnije, Holderbank je počeo izviđati nova tržišta: Španjolska u 1980. i istočna Europa, Kina, Indija, te jugoistočna Azija u ranim 1990-im.
   
 • 2001. naziv tvrtke promijenjen je u Holcim.
   
 • 2015. Holcim i Lafarge su spojeni, čime je nastao spoj iskustava od preko 180 godina u sektoru cementa, betona i agregata te stvorena vodeća tvrtka u industriji građevinskog materijala.
   
 • 2021. LafargeHolcim Grupa donosi odluku da novi dio povijesti počne stvarati kroz naziv Holcim Grupa i kroz novi vizual.