Matea Lilić dobitnica stipendije Ostavi trag

 

U kontekstu održivog razvoja i suradnje s lokalnom zajednicom, Holcim je i ove godine otvorio natječaj za studentske stipendije i prakse. Osim financijske potpore studentima je pružena prilika za novo iskustvo rada ali i mogućnost osobnog razvoja.

Program stipendiranja Ostavi trag koji se sastoji od tri elementa: prakse, osobnog razvoja i financijske potpore Holcim je pokrenuo prošle godine. Dobitnica stipendije Ostavi trag za akademsku 2015./2016. godinu je Matea Lilić iz Labina. Matea trenutno završava drugu godinu preddiplomskog studija ekoinženjerstva na Fakultetu Kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu. Sa svojom rukometnom ekipom 2008. godine proglašena je prvakinjom srednjih škola u rukometu u Hrvatskoj, 2011. godine osvojila je šesto mjesto na regionalnom natjecanju u geografiji. Matea će ove godine kroz praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Nadalje, za uspješan rad osim znanja i iskustva, važan je osobni razvoj na kojem će raditi s Holcimovim mentorom, postaviti radne ciljeve, naučiti važnost davanja i primanja povratne informacije, te proći kroz procjenu učinka. I na kraju, dobit će financijsku potporu kroz godišnju stipendiju od 11.200 kn.

U sklopu programa Ostavi trag, prošle godine praksu u Holcimu su odradili Ines Antić iz Labina i Dominik Načinović iz Rapca. Ines je u sklopu svoje prakse imala priliku raditi u administraciji, računovodstvu i financijama te uredu predsjednika Uprave a mentor joj je bio Mario Radić, voditelj strateškog marketinga. Dominik je tijekom prakse radio u Centru za inovacije i projekte na poslovima vezanim za procese i kontrolu kvalitete, a mentor mu je bio Ivan Rimac, voditelj procesa, kontrole kvalitete i inovacija.

„Zahvaljujući uštedama koje smo ostvarili u proteklom periodu raduje me što i ove godine nastavljamo sa programom stipendiranja ambicioznih i nadarenih studenata pod nazivom Ostavi trag. Važno je razvijati i ulagati u mlade nadarene studente. Time se ulaže i u budućnost našeg gospodarstva i prosperitet lokalne zajednice.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave.