Lokalne zajednice

 

 

U svojoj povijesti, ljudska međuovisnost nikada nije bila toliko izražena kao što je danas. Riječ zajednica od jednostavnog je pojma evoluirala u umreženi sustav vrijednosti, a upravljanje njime postaje sve zahtjevnije i složenije. Upravo stoga, za suvremeno gospodarstvo od izuzetnog je značaja razumijevanje mehanizama složenih odnosa unutar zajednice I donošenje prikladne strategije sudjelovanja u njoj, pomirujući interese tvrtke s onima koje postavljaju drugi dionici u procesu.

Holcim prepoznaje odnos s lokalnom zajednicom kao ključni čimbenik uspješnog poslovanja. S jedne strane, proizvodnja cementa, betona i agregata doprinosi razvoju područja u okruženju, no s druge strane važno je osigurati resurse u neposrednoj blizini, što dovodi do neizostavnog učinka na okoliš i kvalitetu življenja. Upravo stoga, sustavno unaprjeđenje kvalitete života i stalna briga o okolišu uvjet je očuvanja dozvole za rad.

Holcimove lokalne zajednice jesu Jastrebarsko, Karlovac, Koromačno, Kukuljanovo, Labin, Očura, Plovanija, Raša, Šumber, Zadar i Zagreb.

 

Kontakt

Direktorica održivosti