Organska poljoprivreda uz Holcim Agrocal

 

Iako uglavnom poznata kao proizvođač cementa, betona i agregata, tvrtka Holcim (Hrvatska) d.o.o. danas je na zagrebačkoj tržnici Dolac predstavila proizvode iz linije Holcim Agrocal (Ca Mg), namijenjene poljoprivrednicima te primjerene za organski uzgoj. O tome svjedoči i certifikat renomirane kuće Austria Bio Garantie koju je ova linija proizvoda nedavno dobila.

Riječ je o proizvodima koji su, kao prirodni izvor kalcija namijenjeni poboljšanju kiselog tla kroz proces kalcizacije te se preporučaju za ekološki uzgoj. Njihova primjena daje posebno dobre rezultate u voćarstvu, vinogradarstvu, ratarstvu i povrtlarstvu.

Prema riječima Holcimove savjetnice za primjenu ovih proizvoda, mag. ing. agr. Mihaele Vrbetić, upotrebom ovih proizvoda povećava se prinos kultura, smanjuje se kiselost tla, a pospješuje rahlost tla. „Brinite o svom tlu, upoznajte i primjenjujte Holcim Agrocal proizvode, jer oni su najbolji lijek za kisela tla“, poručili su iz Holcima.

Čitava linija proizvoda Holcim Agrocal (Ca Mg) odnedavno nosi oznaku Bio koju dodjeljuje renomirana certifikacijska kuća Austria Bio Garantie. “Proizvodi iz linije Holcim Agrocal u skladu su s europskim ekološkim normama i s toga ih Austria Bio Garantie preporuča za korištenje u ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji. Naš certifikat garancija je ekološke kvalitete“, zaključila je Željka Siladi iz ABG-a.

Kupci i prolaznici koji su se danas zatekli na Dolcu, imali su prilike saznati sve o dobrim stranama kalcizacije, a mogli su i degustirati zdrave zelene sokove od ekološki uzgojenog voća i povrća koje su im pripremale Holcimove djelatnice.

Inače, paralelno sa svojim građevinskim proizvodnim programom, tvrtka Holcim u Hrvatskoj već nekoliko godina razvija i svoje proizvode za poljoprivredu (Agrocal) i uzgoj životinja (Vivacal) o kojima više možete saznati na www.holcim.hr.

 


Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih proizvođača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 70.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.


Za komunikacije Holcima Hrvatska: Petra Švarc, 098 348 342, petra.svarc(at)holcim.com