Upotreba Holcim Vivacal® proizvoda

Holcim Vivacal® mikrogranule

Dodatkom Holcim Vivacal® mikrogranula u krmne smjese i obroke, životinjama je osiguran glavni izvor kalcija, naročito u razdoblju rasta, bređosti i laktaciji.

Prilikom formuliranja krmnih smjesa i sastavljanja obroka za pojedine vrste i kategorije životinja, potreban je savjet nutricionista i stručnjaka koji se bave hranidbom životinja.

Po sastavu, veličini i obliku zrnaca Holcim Vivacal® mirkogranule su veoma sipke i kompatibilne s drugim sastojcima koji ulaze u sastav krmnih smjesa.

Način upotrebe: mikrogranule su namijenjene kao dodatak u izradi potpunih i dopunskih krmnih smjesa te kao nosač za izradu vitaminsko-mineralnih i ostalih pripravaka u industriji krminih smjesa.

 

 

Holcim Vivacal® granule

Dodatkom Holcim Vivacal® granula u krmne smjese i obroke životinjama je osiguran glavni izvor kalcija, naročito u razdoblju nesivosti jaja. Osim toga, granule u mišičnom želucu omogućuju djelovanje mljevenje hrane.

Kvalitetni učinci ostvareni su kod kokoši nesilica konzumnih jaja, rasplodnih nesilica, pura nesilica, pataka, gusaka, fazana i ostale peradi u razdoblju nesenja jaja. Resorpcija kalcija u probavnom sustavu peradi značajno se povećava tijekom kalcifikacije ljuske jajeta iz konzumne krmne smjese.

Holcim Vivacal® granule posebno su prilagođene opskrbi kalcijem kod proizvodnje jaja. Naime, veće granule daju bolje rezultate u kvaliteti i čvrstoći ljuske jaja. Veća zrnca, daju bolje proizvodne rezultate i postiže se: puna nesivost kokoši, perzistencija, bolja vanjska kakvoća ljuske, bolja unutarnja kakvoća ljuske, bolja valivost pilića, čvršće kosti, bolja iskoristivost hrane.

 

 

 

Holcim Vivacal® makrogranule

Dodatkom Holcim Vivacal® makrogranula u krmnu smjesu za nesilice osigurava se izvor kalcija za kojom nesilice imaju izrazito visoke potrebe. Holcim Vivacal® makrogranule proizvod je kojim se peradarima nudi dodatna mogućnost izbora u korištenju kalcija.

Proizvod se preporučuje u krmnim smjesama kokoši nesilica i sve ostale peradi u razdoblju nesenja jaja (pure nesilice, patke nesilice, guske). Prosječnoj nesilici potrebno je osigurati 3,5 kalcija u obroku uz konzumaciju 110g hrane na dan. Kalcij prisutan u krmivima biljnog porijekla u obroku za nesilice slabo je iskoristiv jer se nalazi u tzv. "fitinskom" obliku, stoga je nesilicama u obroke neophodno dodavati kalcij kako bi se osigurala kvalitetna i učinkovita proizvodnja jaja.

Pozitivan učinak kalcija u makrogranulama na proizvodnju kokoši nesilica očituje se time što se veće čestice duže zadržavaju u gornje dijelu probavnog sustava. Nesilice nerado konzumiraju hranu tokom noći/mraka. Tijekom navedenog razdoblja zbog nastanka i oblikovanja ljuske nesilice imaju visoke potrebe za kalcijem, te im "uskladišteni" kalcij pomaže u proizvodnji jaja.

  • čvrstoća i oblik ljuske važan su pokazatelj uspješnosti proizvodnje - u prilog tome govori podatak da 13-20 ukupno proizvedenih jaja ne stigne do kupca uslijed oštećenja i nedostatka u građi i obliku ljuske
  • nedostatne količine kalcija u hrani uzrok su velikim ekonomskim gubicima u proizvodnji jaja uslijed oslabljenih i napuknutih kostiju  nesilica, te osteoporoze
  • ljuska jaja sadrži prosječno oko 2g kalcija; smatra se da nesilica koja godišnje snese 300 jaja iz svojeg organizma izluči 1,5 kg kalcija

 

 

<

Po želji kupca isporučujemo miješane proizvode iz asortimana Vivacal® (npr. 30 granula i 70 makrogranula u big bag vrećama (do 1,2 tone).