Cesta od uvaljanog betona

 
 
 
 

Uvaljani beton je diljem svijeta često primjenjivan, a svoje je kvalitete dokazao u najrazličitijim, pa i najzahtjevnijim arhitektonskim projektima. Za okućnice, šetnice, biciklističke i staze za rolanje te svu ostalu turističku infrastrukturu, za izgradnju industrijskih cesta i servisnih površina.

 

Prednosti ceste od uvaljanog betona:


Personalizirano

Holcimov Centar za inovacije i projekte u potpunosti može prilagoditi rješenje individualnim potrebama projekta: od odabira boje koja najbolje odgovara okolišu, upotrebe recikliranog materijala, do kreativnog urezivanja i stvaranja dinamike prostora.


Održivo

Lokalni proizvod: od cementa i agregata, sve do izvođača radova, doprinosi razvoju lokalnog gospodarstva. Ekološka odrednica ovog proizvoda je svijetla boja koja omogućava ugodniji boravak, posebice u vrućim ljetnim danima, a iz istog je razloga noću potrebno manje rasvjete. Može se napraviti s recikliranim materijalom, a na kraju životnog vijeka ovu je cestu moguće u potpunosti reciklirati.


Nezapaljivo

Beton je nezapaljiv materijal, stoga se gradnjom ceste od uvaljanog betona povećava površina koja je u slučaju požara inertna. Ova cesta ima jednako djelovanje kao protupožarni put.


Trajno

Otpornost je jedna od osnovnih značajki betona. Betonska cesta je stoga dugotrajna, otpornija na habanje, a njezino je održavanje jednostavnije te ne iziskuje česta zatvaranja za promet. Zahvaljujući velikoj viskoznosti i vlačnoj čvrstoći betona, čak ni veliko prometno opterećenje na ovakvoj cesti neće stvoriti ulegnuća koja uvelike ometaju vožnju.

 

 

 

Reference:Istralandia:

Investitor se odlučio za crvenu boju, kako bi se cesta u potpunosti uklopila u okoliš i karakterističku istarsku zemlju crvenicu. Nadalje, gosti mogu slobodno bosi hodati, jer zbog boje i strukture materijala ne osjećaju vrućinu.

 

Valjani beton

Biciklistička staza u kampu Istra, Funtana 2.117 m2
Biciklistička staza u kampu Lanterna, Tar 1.500 m2
Istralandia, Nova vas