Pozivamo Vas na Dan otvorenih vrata i Sekovanja

 

U subotu, 29. kolovoza održana je 

fešta Sekovanja i

jubilarni 20. Dan otvorenih vrata u Koromačnu.

Tema Dana otvorenih vrata bila je vezana uz ekološku i lokalnu proizvodnju, poticanje kupnje lokalnih domaćih proizvoda. U tom vidu osmišljen je i cijeli program, a posebno smo ponosni što je naš kolega Damir Žibrin, agronom, govorito o važnosti kalcija i magnezija u tlu.

U posljednjih 20 godina puno se toga promijenilo u Koromačnu. Toliko da je Holcim posjetiteljima pokazao Galeriju „Inspiracija u betonu“ i proizvod za vrt i poljoprivredu, koji značajno izlaze iz kruga poslovanja jedne tvornice cementa. Voditeljica Centra za inovacije i projekte, te direktorica tvornice Virna Višković Agušaj opisala je različite vrste betona koji su korišteni u galeriji, a ljepotu i mogućnosti betona posjetitelji su mogli vidjeti i na Glagoljaškoj klupi dizajnera Nikole Kalevskog.

U okviru 20. Dana otvorenih vrata, posjetitelji su mogli pogledati izložbe opreme i postignuća Društva športova na moru Koromačno, Stolnoteniskog kluba Brovinje, te fotografije svih dosadašnjih Dana otvorenih vrata na kojima su se neki odrasli stanovnici Koromačna mogli prepoznati iz vremena dok su još išli u vrtić. U suradnji s LAG-om Istočna Istra organiziran je mali sajam domaćih obrta i poljoprivrednih gospodarstava na kojem su izlagali Društvo gljivara MARTINČICA, Obrt MERANIA, OPG Đino i Damir Dobrić, OPG Goran Zandel i Holcim koji je na svojem štandu prodavao novi Agrocal s trakicama za mjerenje kiselosti tla i detaljnim uputama za sve vrste voća i povrća. Koromačno je za svoju feštu sve posjetitelje častilo s mirisnom maneštrom od koromača.

Poseban začin cijelom programu bila je naša domaća kantautorica Elis Lovrić, koja nas je osvojila melodioznim labinjonskim dijalektom i romantičnom energijom. Fešta Sekovanja u Koromačnu je uz ples i bogatu gastronomsku ponudu potrajala do kasno u noć.

Slike Dana otvorenih vrata dostupne su na Facebook stranici Holcim u Hrvatskoj