Zadržali udio na tržištu i likvidnost

 

U četvrtak, 26. siječnja Mario Grassl, predsjednik Uprave Holcima Hrvatska i Nenad Juretić, član Uprave i direktor prodaje cementa i logistike, predstavili su novinarima u Labinu poslovne rezultate ostvarene 2011. te očekivanja i glavne aktivnosti u ovoj godini.

U 2011. Holcim u Hrvatskoj je u segmentima betona i agregata ostvario značajno bolji rezultat u odnosu na 2010. U segmentu cementa, iako je u Hrvatskoj tržište smanjeno za daljnjih 5 , ostvaren je rast prihoda od oko 4 . Velika pažnja bila je uložena u smanjivanje troškova, ali zbog povećanja cijena nekih materijala i sirovina ukupni su troškovi bili veći za 19 . Sveukupno Holcim je ostvario gubitak od oko 19 milijuna kuna. S druge strane pozitivno je da smo uspjeli održati udio na tržištu, te postići dobru likvidnost. – rekao je na susretu s novinarima u Labinu, Mario Grassl, predsjednik Uprave Holcima Hrvatska.

Protekle dvije godine bile su jako teške za građevinu, kako u Hrvatskoj, tako i u zemljama u koje izvozimo. Optimistični je scenarij da će 2012. po građevinskoj aktivnosti ostati na prošlogodišnjoj razini. Holcim će se i dalje fokusirati na tržište, da i u tako teškim prilikama kupcima budemo pouzdan i odgovoran partner – rekao je Nenad Juretić, član Uprave i direktor prodaje cementa i logistike. Osim toga, glavna područja rada bit će daljnje smanjenje troškova, te priprema za ulazak Hrvatske u EU.

Inače, Holcim u Hrvatskoj ove godine obilježava 20 godina uspješne privatizacije tvornice cementa u Koromačnu, a Holcim u svijetu slavi 100 godina. Simbolički gledano možemo reći da se na jedan način radilo u proteklih 100 godina, odnosno da Holcim već ima spremnu podlogu i usmjerenost prema sljedećih 100 godina.