Održana konferencija za medije povodom 90. obljetnice osnutka tvornice cementa u Koromačnu

 

U HGK Županijskoj komori Pula danas je održana konferencija za medije povodom 90. obljetnice osnutka tvornice cementa u Koromačnu. Konferenciji su nazočili predsjednik Uprave Holcima Alan Šišinački, načelnica Općine Raša Glorija Paliska Bolterstein te predsjednica HGK Županijska komore Pula Jasna Jaklin Majetić koja je tvrtki Holcim (Hrvatska) d.o.o. uručila priznanje HGK za obljetnicu poslovanja.

 

- Priznanje tvornici cementa Koromačno u povodu 90-te godišnjice uspješnog rada dodjeljuje se za veliki doprinos razvoju gospodarstva Istre i zapošljavanju generacija Istrana te stvaranju kulture industrijskog rada. Pri tom posebno valja istaknuti proces uključivanja zaposlenika i sumještana u kreiranje održivih okvira poslovanja u kvalitetnom suživotu s okolinom, poticanje mladih ljudi na školovanje i bavljenje sportom te otvorenost za iskreni dijalog sa svim dionicima – istaknula je Jasna Jaklin Majetić koja je priznanje uručila predsjedniku Uprave Holcima Alanu Šišinačkom.


- Srdačno zahvaljujemo HGK Komori Pula na ovom značajnom priznanju. Holcimova tvornica cementa svojim poslovanjem već 90 godina doprinosi razvoju Istre i Hrvatske. Poznati smo po kontinuiranom društveno odgovornom poslovanju te ulaganjima u društveni i okolišni aspekt. Međutim, u proteklih nekoliko godina bili smo ekonomski neodrživi jer smo nažalost poslovali s gubitkom. Drago mi je da je naš Plan „2015 Plus“ sad uspio i da polako postižemo ravnotežu. Centar za inovacije i projekte koji našim kupcima pruža dodatne usluge temelj je na kojem ćemo dalje graditi sveukupnu održivost u poslovanju - rekao je Alan Šišinački.


Također, na konferenciji je prezentiran i izvještaj o održivosti kojeg je okupljenima predstavila voditeljica komunikacija Holcima u Hrvatskoj, Julija Škoro.


- Izvještaj o održivosti objavljujemo već 12 godina. To su brojni podaci o Holcimovom utjecaju i doprinosu društvu, okolišu i ekonomiji koje smo pripremili prema globalnim smjernicama za izvještavanje o održivosti. Što je važno za naše dionike i koje podatke ćemo uključiti u izvještaj saznali smo kroz dijalog sa zaposlenicima, kroz aktivnosti sa lokalnom zajednicom kao što su Građanski sat i Dan otvorenih vrata, kroz upitnik o zadovoljstvu kupaca. Tako se npr. mogu pročitati podaci o minimalnoj i prosječnoj plaći, o dobnoj strukturi zaposlenika, iz prikaza emisija iz tvornice cementa vidi se da smo ispod dozvoljenih granica i da emisije kontinuirano smanjujemo te puno drugih podataka - zaključila je Julija Škoro.

 

Direktor

Damir Sirotić

 

Objava za medije:

HRVATSKA GOSPODARSKA KOMORA
Županijska komora Pula


KLASA: 008-02/16-01/03
Ur. broj: 311-29/04-16-43
Pula, 07. rujna 2016.