Na Danu otvorenih vrata Holcim otvorio laboratorij za beton

 

Danas je održana Sekovanja, tradicionalna fešta stanovnika Koromačna te Holcimov Dan otvorenih vrata. Holcim je posjetiteljima predstavio Centar za inovacije i projekte, svečano otvorio laboratorij za beton, te predstavio Holcimove inovacije.

U petak, 29. kolovoza Holcim je devetnaestu godinu zaredom otvorio vrata svoje tvornice cementa u Koromačnu kako bi stanovnicima lokalne zajednice i svim zainteresiranima pokazao što, kako i gdje radi. Na taj način već tradicionalno želi pokazati da je uključenost u lokalnu zajednicu jedini način na koji žele poslovati.

„Ovogodišnja tema Holcimovog Dana otvorenih vrata je Centar za inovacije i projekte, trenutno najznačajnija promjena u našem poslovanju. Drago mi je da smo danas posjetiteljima mogli predstaviti naših 15 stručnjaka za cement, beton i agregat, te niz inovativnih proizvoda. Jedino kroz novi pristup tržištu možemo povećati prihode, stoga smo osnovali Centar za inovacije i projekte. Danas otvaramo laboratorij za beton koji nam omogućava da kupcima pružimo dodatnu uslugu koja ih čini konkurentnijima, te tako povećamo vrijednost koju im nudimo.“, rekla je Virna Višković Agušaj, direktorica Holcimove tvornice cementa u Koromačnu i voditeljica Centra za inovacije i projekte.

„Sve što smo danas vidjeli: laboratorij za beton, inovativni Holcimovi proizvodi kao i novi pristup tržištu, sve je to dio Plana „2015 Plus“ koji se s jedne strane temelji na uštedama, a s druge strane na stvaranju dodatnih prihoda. Cijeli Holcimov tim usmjeren je prema ostvarenju našeg plana, a rezultati u prvih sedam mjeseci pokazuju da smo na dobrom putu kako bismo krajem 2015. godine poslovali pozitivno.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Posjetitelji su u Holcimu mogli pogledati inovativne proizvode, sami zamiješati svoj beton u boji i napraviti pločicu. Od svih pločica Holcim će napraviti mozaik koji će trajno podsjećati na 19. Dan otvorenih vrata. Navečer se degustirala maneštra od koromača, te u odličnoj atmosferi plesalo na terasi društvenog doma.

Srdačan pozdrav,

Komunikacije

Slike dostupne na na našoj Facebook stranici Holcim u Hrvatskoj

* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 71.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172