Lucija, Katja i Domagoj stipendisti Holcima u Hrvatskoj

 

U sklopu projekta stipendiranja Ostavi trag, Holcim je ove godine dodijelio tri stipendije za akademsku 2017./2018. godinu. Holcimov program stipendiranja studentima omogućava praksu, osobni razvoj i financijsku potporu u visini od 19.200 kn godišnje.

Holcim već treću godinu za redom nastavlja sa programom stipendiranja Ostavi trag, a ove godine stipendije su dodijeljene Domagoju Antiću iz Labina koji trenutno studira u Zagrebu na Rudarsko geološkom naftnom fakultetu, Katiji Grabar iz Buzeta koja studira u Rijeci na Građevinskom fakultetu te Luciji Jakopović iz Lepoglave koja studira na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu. Novi stipendisti imat će priliku provesti dva mjeseca na praksi i na taj način steći iskustvo rada u struci, Katja i Domagoj praksu će odraditi u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu, a Lucija u kamenolomu u Očuri.

“Studentica sam završenog preddiplomskog studija Geotehničkog fakulteta, smjera Inženjerstvo okoliša te ove godine upisujem diplomski studij smjera Geoiženjerstvo okoliša. Na natječaj sam se prijavila s ciljem kako bih stečeno znanje na fakultetu mogla primijeniti u praksi. Očekujem da ću steći  iskustvo kroz praksu, koje bi mi bilo neprocjenjivo u daljnjem obrazovanju i napredovanju. Holcim se pokazao kao dobra prilika gdje bih mogla obogatiti svoje znanje krenuvši od miniranja pa do ispitivanja provedenih u laboratoriju što bi mi ujedno i jednog dana prilikom zapošljavanja puno pomoglo.”, rekla je Lucija Jakopović.

“Vrlo sam sretna što sam dobila mogućnost postati dio Holcimovog tima kao stipendistica. Od bivših studenata koji su studirali na mojem fakultetu čula sam sve samo pozitivne komentare na jako dobru organiziranost tvrtke, kao i na veliku mogućnost stručnog usavršavanja. Upravo sam se zbog tih razloga i odlučila prijaviti na ovaj natječaj. Veselim se tome što ću steći nekakvo novo iskustvo, upoznati nove ljude, raditi u timu te sva ona znanja sa predmeta odslušanih na fakultetu provesti u nešto praktično što će mi pomoći u daljnjem radu u struci.”, rekla je Katja Grabar.

“Prijavio sam se za Holcimovu stipendiju iz razloga da steknem potrebno znanje i iskustvo, od stručnih osoba, koje će mi je jednoga dana biti temelj kako za budući posao tako i za buduće godine školovanja. Također, ovo je savršena prilika da dobijem okvirnu sliku moje struke i kako to zapravo izgleda u praksi. Nadam se da ću jednoga dana biti dio Holcimvog tima, dio jedne od najvećih grupacija u ovome području.”, rekao je Domagoj Antić.

 

Srdačan pozdrav,

Holcim

 

* * * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 90.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172