Holcim pruža priliku studentima

 

U kontekstu održivog razvoja i suradnje s lokalnom zajednicom, Holcim je danas otvorio natječaj za studentske stipendije i prakse. Tri odabrana studenta dobit će priliku za razvoj kroz praksu u Holcimu, rad s mentorom i stipendiju.

Holcim je pokrenuo program za studente u akademskoj godini 2014./2015 pod nazivom Ostavi trag. Program se sastoji od tri elementa: praksu, osobni razvoj i financijsku potporu. Tri odabrana studenta obavit će tijekom srpnja i kolovoza ove godine praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu te steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Nadalje, za uspješan rad osim znanja i iskustva, važan je osobni razvoj na kojem će studenti raditi s Holcimovim mentorom, postaviti radne ciljeve, naučiti važnost davanja i primanja povratne informacije, te proći kroz procjenu učinka. Financijska potpora kroz godišnju stipendiju iznosi 11.200 kn po studentu.

„Za održivi razvoj lokalne zajednice izuzetno je važno razvijati i koristiti potencijal lokalnih resursa. Holcim želi dati doprinos zajednici, te svoje resurse staviti na raspolaganje za razvoj mladih. Program smo nazvali Ostavi trag zbog želje i nastojanja mladih da mijenjaju svijet. Građevina koja je Holcimovo područje rada predstavlja odličan način da to ostvare, jer gradnjom nastaje konkretan rezultat, koji dugotrajno služi zajednici. Stoga pozivamo studente koji u svijetu žele ostaviti trag, da s nama grade temelje za buduće generacije.“, rekla je Marjana Bonaca, direktorica ljudskih resursa.

„Trudom svih zaposlenika kroz Plan „2015 Plus“ ostvarili smo značajne uštede koje sad ulažemo u razvoj. Nakon što smo osnovali Centar za inovacije i projekte, zatim Tim za naplatu potraživanja, te potaknuli razvoj novih proizvoda, izuzetno mi je drago da dio ostvarenih ušteda možemo uložiti i u nadarene mlade, što je također ulaganje u budućnost.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave.

Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti ekonomije, kemije ili strojarstva, a prednost imaju studenti sa područja Labina i Raše, te oni koji ne primaju druge stipendije. Prijava mora sadržavati životopis, potvrdu o upisanom redovnom studiju, prijepis ocjena dosadašnjeg studija, potvrdu o stalnom prebivalištu te izjavu da ne primaju druge oblike stipendije. Detaljne informacije dostupne su na Holcimovoj web stranici (http://www.holcim.hr/o-nama/pridruzite-nam-se/ostavitrag.html), a rok za prijavu je petak, 30.5.

Srdačan pozdrav,
Komunikacije