Holcim otkupio udjele u transplusu

 

Holcim Hrvatska i CTR Holding potpisali su ugovor o prijenosu poslovnog udjela, temeljem kojeg Holcim otkupljuje 51 udjela u tvrtki TransPlus d.o.o. Promjena će donijeti veću fleksibilnost, jednostavnije i brže donošenje odluka, odnosno provođenje Holcimovih standarada u poslovanju.

TransPlus se bavi organizacijom i uslugom prijevoza, prvenstveno Holcimovog cementa, a osnovan je 2002. godine. Holcim Hrvatska imao je 49 udjela, a potpisom ugovora o prijenosu udjela postaje stopostotni vlasnik. Inače, ta je konsolidacija pokrenuta na razini svih zemalja istočne Europe, nakon što je Holcim Grupa preuzela cjelokupni CTR Holding, koji djeluje u Hrvatskoj, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj.

Usluga prijevoza i brzina reakcije uvijek je najbolje ocijenjena kategorija u istraživanjima zadovoljstva naših kupaca. Ova promjena omogućit će nam da prema kupcima održimo istu razinu kvalitete, a interno nam donosi fleksibilnost za jednostavnije i brže donošenje odluka..“, rekao je Nenad Juretić, predsjednik Uprave TransPlusa, te član Uprave i direktor prodaje cementa u Holcimu Hrvatska.

TransPlus trenutno ima vozni park od 17 kamiona i zapošljava 25 radnika. Prioritet u poslovanju je zaštita zdravlja i sigurnost na radu, te svi vozači redovito prolaze edukacije iz sigurne vožnje. Inače, početkom listopada ove godine sa Sindikatom Istre i Kvarnera potpisan je i kolektivni ugovor.


Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, 052 876 802, 098 299 172