Dodijeljene nagrade za studentske radove o održivoj gradnji

 

Tvrtka Holcim (Hrvatska) d.o.o. i Građevinski fakultet u Zagrebu danas su dodijelili nagrade studentskim radovima pristiglim na natječaj za projekte o temi održive gradnje. Na natječaj je prijavljeno 6 radova na kojima je radilo 10 autora, a nagradni fond koji je iznosio 5.000 kuna ravnomjerno je podijeljen među njima.

Radovi su se vrednovali na osnovu kriterija koje je definirala zaklada Holcim Foundation for Sustainable Construction, a rezultat su njezina dugogodišnjeg djelovanja na ovom području. Budući da nijedan rad nije u potpunosti zadovoljio zadane kriterije, ocjenjivački je sud odlučio nagradni fond od 5.000 kuna ravnomjerno podijeliti na svih 10 autora. Takva je odluka donesena kako bi se studenti ohrabrili i potaknuli da se i idućih godina javljaju na ovaj natječaj te tako daju svoj doprinos promicanju održive gradnje.

Okupljenim studentima nagrade i zahvalnice uručio je Holcimov direktor industrijske ekologije Žarko Horvat, rekavši kako upravo oni nose pionirsku ulogu na ovom području koja je uvijek teška, ali i vrlo značajna.

Natječaj za studentske radove koji uključuju kriterije održive gradnje otvoren je 15. ožujka i trajao je do 1. lipnja ove godine. Na njega su se mogli prijaviti autori koji su u trenutku predavanja rada imali status studenta na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a čiji su radovi nastali nakon 1. listopada 2008. i koji govore o održivoj gradnji.