DVD Labin-Rabac dobio vrijednu donaciju za spašavanje

 

Objava za medije

 

dvd labin rabac u holcimu 4

 

Daska za imobilizaciju, bočni imobilizator za glavu, okovratnik i torba s opremom za prvu pomoć od sad su članovima DVD-a Labin-Rabac na raspolaganju za akcije spašavanja. Novu opremu vrijednosti 8.500 kn donirao je Holcim, a danas su tim povodom članovi DVD-a Labin-Rabac posjetili tvornicu u Koromačnu.

 

„Dobrovoljno vatrogasno društvo Labin-Rabac aktivno služi lokalnoj zajednici od 1998. godine. Nebrojeno puta se pokazalo da prilikom požara, poplava i potraga na području našeg grada i okolnih općina izlazimo na teren u najvećem broju. Naši članovi su ljudi koji žrtvuju svoje vrijeme da bi pomogli drugima u nevolji. Ovo naše plovilo za tehničke intervencije na moru, koje smo vlastitim sredstvima kupili prije tri godine, jedino je ove namjene na ovom dijelu obale od Opatije do Pule na kojoj su prisutni industrijski objekti, a zahtjevi za intervencijama se višestruko povećavaju tijekom turističke sezone. Ova donacija pomoći će nam da u slučaju potrebe adekvatno pomognemo ugroženim osobama. Zahvaljujemo se na vrijednoj donaciji, kao i na sadašnjoj i budućoj suradnji s Holcimom.“, rekao je Mauricio Batelić, zamjenik predsjednika DVD-a Labin-Rabac.

 

„Znanje i spremnost na razne situacije su nam jako važni. Stalno održavamo razne vježbe pripravnosti kako bi naši zaposlenici u nekoj neželjenoj situaciji bili spremni na brzu reakciju. U tim akcijama sudjeluju i članovi DVD-ova, kako Labin-Rabac tako i iz Raše. Posebno sam ponosan na naše zaposlenike koji su članovi ta dva dobrovoljna vatrogasna društva, jer plemenito ulažu svoje vrijeme u spašavanje života.“, rekao je Nikola Kovačević, direktor Holcimove tvornice cementa u Koromačnu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

 

* * * * * *

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 11 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172