Načelnica Općine Raša u posjeti Holcimu

 

Objava za medije

 

Načelnica Općine Raša u posjeti Holcimu

 

nacelnica opcine rasa posjetila holcim 2020 1

 

 

Povodom Dana zaštite okoliša, Glorija Paliska, načelnica Općine Raša i općinskog Stožera civilne zaštite, posjetila je danas Holcim u Koromačnu kako bi provjerila status projekta za unapređenje zaštite mora.

 

Prilikom obilaska luke, Doris Fonović, voditelj otpreme cementa u Holcimu, pokazao je načelnici novu opremu i objasnio da je projekt unaprijeđenja pripravnosti obuhvatio nabavku novog čamca i opremanje prostora na rivi novom opremom i sredstvima za slučaj iznenadnog onečišćenja mora. Osim novog čamca, od opreme su nabavljene nove, efikasnije špricaljke, upijajuće krpe, upijajuća brana za jednokratnu upotrebu, sredstvo za razgradnju ulja i naftnih derivata te zaštitni prsluci.

 

„Zaštita mora i spremnost na brzu intervenciju jedan je dio naših aktivnosti za zaštitu okoliša. Osim toga, veliki trud ulažemo u spriječavanje i kontrolu emisija iz dimnjaka, pa smo u protekle dvije godine uložili 1,3 milijuna kn u zamjenu filterskih vreća. Prošle godine napravili smo veliki korak i prema smanjenju buke, a zajedno s Hrvatskim šumarskim institutom napravili smo i procjenu stanja bioraznolikosti u našem površinskom kopu.“, rekla je Alenka Smoković, koordinatorica zaštite okoliša u Holcimu.

„Holcim u Koromačnu već dugo vremena radi i na smanjenju emisija ugljikovog dioksida. Mi podržavamo ideju dekarbonizacije Europe do 2050. godine, koju je Europska Komisija izrazila prošle godine. Na tome radimo više od 20 godina, a do sad smo smanjili emisije ugljikovog dioksida za 20 u odnosu na 1990. godinu te planiramo daljnja ulaganja.“, rekao je Nikola Kovačević, direktor tvornice cementa.

„Samo prošle godine u Holcimu Hrvatska uložili smo skoro 4 milijuna kn u zaštitu okoliša, a osobito sam zadovoljna s projektima koje smo razvili s lokalnom zajednicom kao npr. pralište guma u kamenolomu u Plovaniji i smanjenje buke u Koromačnu. Naravno da smo vrlo ponosni na takav naš način poslovanja prema principima održivog razvoja, koji uključuje sve naše dionike.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.
 

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju.

 

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

* * * * * *
Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 10 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172