Nagrada od strane studenata - Zlatni indeks

 

Zlatni indeks prestižna je nagrada koju dodjeljuju studenti cijelog Zagrebačkog sveučilišta poduzećima koja su najviše ulagala u kvalitatu studiranja kroz različite programe stipendiranja, pružanja stručnih praksi, zapošljavanja, sudjelovanjem u studentskim projektima, ulaganjem u fizičku infrastrukturu ili strateškim partnerstvima. Cijela nagrada dobiva na težini jer su projekt poduprli predstavnici vlasti (Vlada RH, Ured Predsjednika RH, MINGORP, MZOS i dr.), Sveučilište u Zagrebu, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska udruga poslodavaca. Time je zaokružena cjelina u kojoj se povezuju studenti, predstavnici vlasti i sama poduzeća koja mogu značajno doprinjeti kvaliteti studiranja na svim Sveučilištima pa tako i onom u Zagrebu.

Glavni organizator projekta je eSTUDENT, studentska udruga koja već dugi niz godina povezuje najproaktivnije studente i stvara mrežu izvrstnosti. Predstavnici raznih studentskih udruga sa različitih fakulteta bili su ti koji koji su se nalazili u Povjerenstvu i koji su odlučivali o najboljima u pojedinoj kategoriji.

S ponosom možemo reći da su studenti nagradili i naše poduzeće. Holcim već dugo vremena ulaže u sudente i vrlo rado sudjeluje na svim studentskim projektima, budući da je svjestan važnosti ulaganja u mladi naraštaj koji se tek obrazuje, ali će uskoro biti na tržištu rada i zapošljavati se u mnogim prestižnim poduzećima pa tako i Holcimu. Jedani od projekata na kojima je surađivao sa studentima jest "Case Study Competiton" u kojem studenti rješavaju poslovne slučajeve koje pred njih stave poduzeća, nastojeći na taj način pretočiti svoje do sada stečeno znanje u praksu i vidjeti kako stvarni poslovni svijet funkcionira. Drugi veliki projekt na kojem se također predstavio akademskoj zajednici jest "Dan karijera" ili popularno zvan "Career's day". Na tim danima studenti dobivaju priliku upoznati se s budućim poslodavcima i dobar uvid u to što će se od njih jednog dana očekivati.

Više o tome pročitajte ovdje