Započeo 4. ciklus natječaja Holcim Awards

 

Holcimova Zaklada za održivu gradnju 1. je srpnja 2013. otvorila 4. ciklus natječaja Holcim Awards. Riječ je o natječaju za projekte održive gradnje koji je namijenjen arhitektima, planerima, inženjerima građevine, vlasnicima projekata, građevinskim tvrtkama i graditeljima, a u svojoj posebnoj kategoriji “Next Generation” i studentima te mladim stručnjacima na početku karijere.

Ovogodišnji nagradni fond natječaja iznosi 2 milijuna američkih dolara, a prijave se primaju do 24. ožujka 2014.

Holcim Awards za svoju glavnu kategoriju traži projekte koji su u uznapredovaloj fazi dizajna, čija je realizacija vrlo izvjesna, ali čija gradnja nije započela do 1. srpnja ove godine.

Za kategoriju „Next Generation“ pak poželjni su tzv. vizionarski projekti i hrabre ideje. Autori moraju imati između 18 i 30 godina, a realizacija projekata također nije smjela početi do 1. srpnja.

Natječaj u organizaciji zaklade Holcim Foundation for Sustainable Construction paralelno se provodi u pet svjetskih regija, nakon čega će, 2015. ući u svoju globalnu fazu.

Prijave se primaju isključivo na engleskom jeziku i to putem web-prijavnice na stranici www.holcimawards.org, gdje je moguće dobiti i opširnije informacije o natječaju.


* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih proizvođača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Petra Švarc, 098 348 342, petra.svarc@holcim.com