Promjena na čelu Holcima u Hrvatskoj

Dosadašnjeg predsjednika Uprave tvrtke Holcim (Hrvatska) d.o.o. Alberta Szaboa od 1. rujna 2009. zamijenit će Mario Grassl.

Nakon gotovo pet godina što ih je proveo na mjestu predsjednika Uprave tvrtke Holcim (Hrvatska) d.o.o., Albert Szabo odlazi na novo radno mjesto - postaje predsjednik Uprave Holcima u Ekvadoru. Na dosadašnjoj će ga poziciji zamijeniti Austrijanac Mario Grassl.

Za vrijeme rada u Holcimu u Hrvatskoj, Albert Szabo pokrenuo je mnogobrojne aktivnosti i projekte, a tvrtka je pod njegovim vodstvom uspješno obavila nekoliko značajnih akvizicija te se proširila u segment agregata. Na tom je području postavila posve nove standarde te po prvi put u Hrvatskoj uvela revitalizaciju kamenoloma paralelno s eksploatacijom. Osim toga, u proteklih je nekoliko godina Holcim i od strane šire javnosti prepoznat kao tvrtka koja svoje poslovanje temelji na načelima održivog razvoja i društvene odgovornosti, a 2007. njezini su je djelatnici u sklopu istraživanja portala MojPosao proglasili Najboljim poslodavcem u Hrvatskoj.

"Osobno sam vrlo zahvalan za iskustvo koje sam stekao u proteklih nekoliko godina i veselim se što ću mnoge stvari koje sam naučio u Hrvatskoj moći primjenjivati i na svojem novom poslu", izjavio je Albert Szabo.

Mario Grassl je na bečkom Poslovnom sveučilištu studirao bankarstvo i logistiku. 1992. pridružio se Holcimu u Švicarskoj, a od tada je radio na različitim pozicijama unutar Holcim Grupe, između ostalog bio je Direktor financija (CFO) u Slovačkoj, Direktor marketinga i prodaje u regiji Središnja Europa (Slovačka, Austrija, Češka, Mađarska, Poljska), predsjednik Uprave Holcima na Kosovu te Direktor poslovnog razvoja za Istočnu Europu. Na poziciju predsjednika Uprave Holcima u Hrvatskoj stupa 1. rujna 2009.