Otvoren je natječaj Holcim Awards!

 

Treći međunarodni natječaj Holcim Awards za projekte i vizije održive gradnje otvoren je 1. srpnja 2010. i trajat će sve do 23. ožujka 2011. godine. Ukupni nagradni fond iznosi 2 milijuna američkih dolara.

Međunarodni natječaj Holcim Awards otvoren je za projekte održive gradnje koji su primjenjivi odmah, ali i za vizionarske koncepte usmjerene prema budućnosti. Natječaj prepoznaje svaki doprinos održivoj gradnji - bez obzira na njegovu dimenziju - u arhitekturi, krajobraznom i urbanističkom dizajnu, građevinarstvu, materijalima, proizvodima, tehnologiji gradnje te ostalim srodnim disciplinama.

Prijave se primaju u dvije kategorije. Glavna kategorija otvorena je autorima svih dobnih skupina za projekte koji su u naprednoj razvojnoj fazi i imaju visoku vjerojatnost realizacije, a prijaviti se mogu arhitekti, planeri, inženjeri i vlasnici projekata.

Kategorija "Nova generacija" otvorena je za studentske vizije i projekte na konceptualnoj razini, u ranoj razvojnoj fazi ili sa slabom vjerojatnošću realizacije. Ta je kategorija otvorena za studente posljednjih godina fakulteta te za postdiplomante.

Natječaj Holcim Awards odvija se kroz 5 regionalnih natječaja tijekom ove i iduće godine, dok će njegova globalna faza uslijediti 2012. godine. Ukupni nagradni fond iznosi 2 milijuna američkih dolara, a prijave traju do 23. ožujka 2011.

Detaljnije informacije o natječaju, ali i upute za prijavu možete pronaći na službenoj web stranici natječaja: www.holcimawards.org.