Odjel ljudskih potencijala volontirao u edukaciji studenata

 

Polaznici programa usavršavanja „START ME UP“ posjetili su danas Holcimovu tvornicu u Koromačnu, gdje su Gorana Sandrić i Jasmina Puškarić iz odjela ljudskih potencijala volontirale i kroz radionicu o selekcijskom postupku pri zapošljavanju sudionicima omogućile stjecanje novih znanja.

Hrvatska udruga poslodavaca Podružnica Rijeka u suradnji s Istarskom županijom, OET „dr. Mijo Mirković“ i START-UP Udrugom za poticanje poduzetništva i zapošljavanje mladih ljudi pokrenuli su projekt edukacije koji će polaznicima, studentima ekonomije, političkih znanosti, građevinarstva, arhitekture i geologije s prebivalištem u Istarskoj županiji, omogućiti dodatnu edukaciju, posebno kroz praktični kontakt s nekoliko istarskih institucija i tvrtki.

Gorana Sandrić, direktorica ljudskih potencijala, predstavila je polaznicima Holcim Grupu i poslovanje Holcima u Hrvatskoj, a Jasmina Puškarić, suradnica u selekciji, održala je radionicu o selekcijskom postupku pri zapošljavanju iz perspektive poslodavca. Kroz praktične primjere iz prakse pokrivene su teme životopisa, testiranja, simulacija, intervjua i procjene kandidata. Sudionici su postavljali brojna pitanja o pravilima pisanja životopisa, o trajanju procesa selekcije, ulaganju u edukaciju i sl. a na kraju je održana i kratka simulacija intervjua.

Kontakt s poslovnim sektorom iznimno je važan za polaznike, a s obzirom da je Holcim ove godine dobitnik Certifikata Poslodavac Partner, priznanja NajPraksa i jedan od NajPoslodavaca, sudionici su stekli uvid u neke procese i iskustva koja im mogu pomoći pri zapošljavanju.

„Uvijek nam je drago uložiti vrijeme u edukaciju studenata jer je za početak karijere važno znanje dobiveno na fakultetu nadopuniti iskustvima poslovnog sektora. Savjetujem vam da budete svjesni sebe i onoga u čemu ste dobri i čime možete doprinijeti na poslu za koji se natječete. To vam je osnova za uspjeh.“, rekla je sudionicima Gorana Sandrić, direktorica ljudskih potencijala.

Ovo je prva posjeta nekoj tvrtki u sklopu programa, a tijekom listopada, studenog i prosinca sudionici će posjetiti i brojne druge institucije i tvrtke kao npr. Istarsku razvojnu agenciju, Adris, Cimos...


Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, 052 876 802, 098 299 172