Nastavak aktivnosti na poticanju održive gradnje

 

Građevinski fakultet u Zagrebu i Holcim Hrvatska danas su potpisali petogodišnji ugovor o poticanju održive gradnje. Nastavak je to suradnje započete 2006. godine, u koju će do 2016. godine Holcim uložiti do 800.000 kn. Prilikom potpisivanja ugovora Holcim je knjižnici Građevinskog fakulteta donirao 10 knjiga s primjerima održive gradnje širom svijeta.

Građevinski fakultet i Holcim suradnju su započeli 2006. godine, a prvi ugovor potpisali 2007. godine. Kroz suradnju organizirano je četiri Hrvatskih foruma o održivoj gradnji, brojna predavanja i posjete studenata Holcimovoj tvornici cementa i betonarama, te natjecanje za najbolje studentske radove na temu održive gradnje.
Novim ugovorom predviđa se nastavak programa zajedničkog poticanja i doprinosa edukaciji studenata na temu održivog razvoja i održive gradnje. Program aktivnosti uključuje godišnji forum o održivoj gradnji, edukaciju vezanu za održivi razvoj i industriju, studijska putovanja na Holcimove lokacije u Hrvatskoj, donaciju knjiga o održivoj gradnji, te Holcimov cement i agregat za potrebe Zavoda za materijale.
Ukoliko bude interesa studenata, djelatnici Holcima rado će organizirati i edukaciju studenata o selekcijskom postupku pri zapošljavanju.
Prilikom potpisivanja ugovora dekanica Građevinskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Vesna Dragčević rekla je: „Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu otvoren je za suradnju s industrijom i privredom iz područja građevinarstva. Tako s tvrtkom Holcim uspješno surađuje već petu godinu te tu suradnju nastavlja današnjim potpisivanjem novog petogodišnjeg ugovora. Ova suradnja posebno je značajna jer su u fokusu zbivanja studenti. Oni imaju priliku rješavajući zadatke iz prakse, koristeći suvremena dostignuća gradnje pokazati svoju kreativnost, ali i dalje se razvijati i napredovati kako bi postali priznati građevinski stručnjaci.“
Suradnja sa studentima je uvijek motivirajuća. Na primjer, tri studentice kemijskog inženjerstva i tehnologije dobile su ove godine Rektorovu nagradu za rad na koji ih je potaknuo upravo Holcim. Siguran sam da će ova suradnja omogućiti da jednu od sljedećih Rektorovih nagrada dobiju studenti građevine na temu održive gradnje.“, rekao je Mario Grassl, predsjednik Uprave Holcima Hrvatska.


Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, 052 876 802, 098 299 172