Nagrada za najbolju uslugu kupcima

 

U programu Best in Customer Service Award Holcim Hrvatska je dobio nagradu za najbolju uslugu kupcima u kategoriji građevinskih tvrtki. Program je inicijativa tvrtke Vita komunikacije, a partneri na projektu su Američka visoka škola za menadžment i tehnologiju, te Američka gospodarska komora u Hrvatskoj.

Best in Customer Service Award (BISCA) je proces natjecanja u Hrvatskoj, razvijen sa svrhom nagrađivanja i prepoznavanja tvrtki koje pokazuju izvrsnost usluživanja. Cilj je promovirati najbolje prakse, vodstvo, te kreativnost i inovacije. Program se koristi metodologijom uglednih programa poput nagrade Malcolm Baldrige National Quality u SAD-u i EFQM-a u Europi.

U procesu selekcije tvrtke su ocjenjivane prema pet kriterija: vodstvo, kultura uslužnosti, pozicioniranje usluga, briga oko odnosa s klijentom i ponovno zadobivanje povjerenja klijenta. Svoje mišljenje o navedenim kriterijima kroz ispunjavanje upitnika dali su i zaposlenici tvrtki, te kupci.

Holcim, kao proizvođač cementa, betona i agregata, već godinama ulaže u odnos s kupcima i pružanje kvalitetne usluge u segmentu građevinskih materijala. Mogućnost za poboljšanje vidimo u usporedbi s ostalim tvrtkama i najboljim praksama. Stoga nam tek sad slijede aktivnosti puno važnije od samog procesa natjecanja. Naime, kroz usporedbu s najboljim praksama te analizom upitnika koje su ispunili Holcimovi zaposlenici i kupci doći ćemo do aktivnosti za unaprjeđenje usluge.

Inače, o laureatima su odlučivali članovi predizbornog odbora: Sanja Gomužak, direktorica agencije za Mystery Shopping Heraklea, Vedrana Likan, direktorica tvrtke Colliers International u Hrvatskoj i Andrijana Mušura, sa Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, te članovi savjetodavnog odbora: Don Hudspeth, dekan ACMT-a u Dubrovniku, Miroslav Mandić, Tihomir Vranešević i Velimir Srića, svi s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

---------------

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.