Inovacijama i uslugama ostvarili plan za šest mjeseci

Na skupu zaposlenika u Koromačnu Holcim je danas objavio poslovne rezultate za prvih šest mjeseci. Prihodi su tako 5,2 veći u odnosu na prošlu godinu, što pokazuje da je građevinski sektor prepoznao inovacije i dodatne usluge Holcimovog Centra za inovacije i projekte. Međutim, još uvijek niska razina građevinskih aktivnosti razlog je što su prihodi još uvijek 6 ispod plana. S druge strane, uspjeli su za 4,9 smanjiti troškovi proizvodnje u odnosu na prošlu godinu. Tako je u prvih šest mjeseci ostvaren postavljeni plan, odnosno rast operativne dobiti za 17 .

U nadolazećem periodu Holcim će povećati daljnja ulaganja u Centar za inovacije i projekte jer u sljedećem periodu ne očekuje značajan rast građevinskih aktivnosti. Naime, prema podacima Državnog zavoda za statistiku u prvom tromjesečju ove godine u Hrvatskoj je u odnosu na isto razdoblje prošle godine obujam građevinskih radova povećan za 3,5 . Međutim, analize HGK pokazuju da taj rast proizlazi iz ulaganja u zgrade i da nedostaje realizacija većih infrastrukturnih objekata koji bi održavali kontinuitet građevinske aktivnosti. EU je prema podacima iz ožujka na godišnjoj razini ostvarila pad građevinskih aktivnosti za 1,4 , također najvećim dijelom u niskogradnji, a najveći pad ima Slovenija -36 .

“Činjenica je da nema značajnog rasta ulaganja u građevinski sektor i sami trebamo pronaći način za povećanje prihoda i diferenciranje na tržištu. Zato smo prije dvije godine pokrenuli Centar za inovacije i projekte i ovaj rast prihoda pokazuje da naši kupci i partneri prepoznaju prednost koju im pružamo. Naša ulaganja u inovativne proizvode i nove usluge kontinuirano ćemo povećavati, što zahtijeva daljnje promjene i razvoj zaposlenika. Stoga nam je za daljnji uspjeh potreban dodatni fokus. Virna Višković Agušaj upravo će iz tog razloga nakon 17 godina rada u Holcimu, od kojih je posljednjih 5 godina bila direktorica tvornice, preuzeti poziciju direktorice Centra za inovacije i projekte. Za takav smo daljnji razvoj na otvorenju akreditiranog laboratorija u Koromačnu prošli tjedan dobili podršku naših dugogodišnjih partnera, pa Virni u novim izazovima želim puno uspjeha, inspiracije i novih inovativnih rješenja.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

„Želimo biti prepoznatljivi i razvijati nova rješenja, a kao rezultat našeg rada u protekle 2 godine tržištu smo ponudili 5 novih proizvoda. Većinu našeg radnog vremena proveli smo upravo kod naših kupaca kako bismo im pružili dodatnu vrijednost. Sigurna sam da ću sad, zbog fokusa na Centar za inovacije i razvoj, našim partnerima omogućiti još veću paletu proizvoda i usluga. Zaduženja direktora tvornice sa zadovoljstvom predajem upravo Daliboru Fable. Dalibor u Holcimu radi 12 godina, a u zadnje 3 godine bio je voditelj proizvodnje. Uvjerena sam da će svojim znanjem i iskustvom stečenim ovdje u Koromačnu, kao i sa 3 godine međunarodnog iskustva u našoj Grupi kvalitetno voditi tvornicu i tim zaposlenika. Na području stvaranja novih proizvoda usko ćemo surađivati, a u novim izazovima želim mu puno uspjeha“, rekla je Virna Višković Agušaj, direktorica Centra za inovacije i projekte.

Holcim

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 100.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172.