Holcimov natječaj za poticanje korporativnog volontiranja

 

Od 10. veljače otvoren je Holcimov Natječaj za sponzorstva koji je ove godine posvećen projektima čiji je cilj poticanje korporativnog volontiranja. Natječaj je otvoren do 23. ožujka 2012. u 16:00 sati.

Može li nam volontiranje pomoći? I kako?

Kriza nam je osim ružnoga pokazala i neke dobre strane. Povezala je ljude. Bez ljudske solidarnosti mnogi neće uspjeti prebroditi krizu. Uvijek iznova pokazuje se da kad je najteže humanost nevjerojatno ojača.

Kako pretvoriti ovu činjenicu u našu odliku – da činimo dobro uvijek i neovisno o vanjskim utjecajima, jer time postajemo jednostavno – bolji? Kako može tvrtka pomoći svojim zaposlenicima da prepoznaju koristi volontiranja za sebe osobno, ali i za tvrtku i okruženje?
Na koji način i koje vještine, znanja ili resurse zaposlenici iz korporativnog sektora mogu ponuditi onima koji ih nemaju (organizacijama civilnog društva), a čije djelovanje je jednako potrebno za razvoj zajednice u kojoj svi živimo. Na koji način se procesi učenja i razvoja na osobnoj razini i razini zajednice mogu podržati?

Tražimo aktivnosti i projekte koje predstavljaju odmak od postojećih društvenih odnosa, koje je moguće jednostavno multiplicirati i koje je moguće univerzalno primijeniti neovisno o potrebi, potrebitima ili lokaciji.

Gradimo ZAJEDNO temelje za buduće generacije.

Fond natječaja je 250.000,00 kuna. Natječaj je otvoren od 10. veljače do 23. ožujka 2012., a rezultati natječaja bit će objavljeni na Holcimovoj web stranici najkasnije do 16. travnja 2012.
Više informacija o natječaju na www.holcim.hr.