Odabrani stipendisti: Holcim pruža priliku studentima

 

U kontekstu održivog razvoja i suradnje s lokalnom zajednicom, Holcim je ove godine otvorio natječaj za studentske stipendije i prakse. Od 15 prijavljenih studenata, 9 ih je ispunjavalo uvjete, a odabrani su Ines Antić i Dominik Načinović.

Holcim je pod nazivom Ostavi trag pokrenuo program za studente u akademskoj godini 2014./2015. Program se sastoji od tri elementa: praksu, osobni razvoj i financijsku potporu. Ines Antić i Dominik Načinović tako će ove godine kroz praksu u Holcimovoj tvornici cementa u Koromačnu steći iskustvo rada u međunarodnoj, inovativnoj i poticajnoj sredini. Nadalje, za uspješan rad osim znanja i iskustva, važan je osobni razvoj na kojem će studenti raditi s Holcimovim mentorom, postaviti radne ciljeve, naučiti važnost davanja i primanja povratne informacije, te proći kroz procjenu učinka. I na kraju, dobit će i financijsku potporu kroz godišnju stipendiju od 11.200 kn po studentu.

„Osobito bi me radovala mogućnost obavljanja prakse u Holcimu jer bih na taj način stekao znanja i iskustvo koji bi mi bili od izuzetne važnosti za rad nakon završenog studija. Također, smatram da moja odgovornost, želja za znanjem, snalažljivost, temeljitost u radu, komunikativnost i spremnost na timski rad su tražene karakteristike.“, napisao je u zamolbi Dominik Načinović. Dominik je iz Rapca, student prve godine kemijskog inženjerstva u Zagrebu, a dobitnik je nekoliko nagrada i priznanja: 2013. godine od Agencije za odgoj i obrazovanje Oskarom znanja za osvojeno 1. mjesto na Državnom natjecanju, zatim 1. mjesto na državnom natjecanju iz kemije, u kategoriji samostalnog istraživačkog rada "Živi stroj" (biljni uređaj za pročišćavanje otpadnih voda), 2011. godine 3. mjesto na državnom Natjecanju iz biologije, u kategoriji istraživačkih radova, zajedno s učenicom Mojcom Žitnik, za rad "Komparacija sorti autohtonog terana crnog i refoška na području Labinštine", te u timu s još dva učenika osvojena nagrada za najbolji projekt na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola.

„Moj profesionalni cilj je pridruživanje tvrtki koja mi pruža stabilno i pozitivno okruženje te me nadahnjuje da se konstantno usavršavam kako bi mogla iskoristiti svoje vještine na najbolji mogući način radi postizanja ciljeva tvrtke, ali i društva“, u zamolbi je napisala Ines Antić. Ines je iz Labina, studentica druge godine ekonomije u Zagrebu. Dobitnica je nagradne stipendije  2012./2013. Grada Labina za ostvaren izvrstan uspjeh, 2010. godine u Londonu je završila tečaj engleskog jezika, proputovala upoznavajući različite kulture, a do sad je radno iskustvo stekla kao instruktorica matematike i fizike, te u administraciji jednog poduzeća.

„Trudom svih zaposlenika kroz Plan „2015 Plus“ ostvarili smo značajne uštede koje sad ulažemo u razvoj. Nakon što smo osnovali Centar za inovacije i projekte, zatim Tim za naplatu potraživanja, te potaknuli razvoj novih proizvoda, izuzetno mi je drago da dio ostvarenih ušteda možemo uložiti i u nadarene mlade, što je također ulaganje u budućnost.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave.

Srdačan pozdrav,
Holcim

* * * * * * *
Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 71.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.
* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172