Holcim ponovno nagrađen za društveno odgovorno poslovanje

Nagradu Indeks DOP-a dodjeljuju Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) i Hrvatska gospodarska komora (HGK). Tvrtka Holcim mineralni agregati d.o.o. nagradu je dobila u kategoriji malih poduzeća.

Gospodarska kriza i otežani domaći tržišni uvjeti nisu prepreka hrvatskim tvrtkama da u svojoj svakodnevnoj poslovnoj praksi implementiraju načela društveno odgovornog poslovanja. Pokazalo je to 78 domaćih tvrtki koje su uspješno popunile preko 70 opsežnog upitnika vezanog za nagradu Indeks DOP-a, pri čemu je najboljih 13 tvrtki u kategorijama veliko, srednje i malo te javno poduzeće, dobilo ovu prestižnu nagradu na Četvrtoj nacionalnoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju, održanoj pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske, Ive Josipovića, 25. travnja ove godine.

Tvrtka Holcim mineralni agregati d.o.o. najviše je bodova osvojila u područjima: usmjerenost poduzeća na ekonomsku održivost, uključenost DOP-a i  održivog razvoja u radnoj okolini, odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem, DOP u tržišnim odnosima i društveno odgovorni odnosi sa zajednicom. Holcim zahvaljuje svojim zaposlenicima na velikom trudu, i radu na kojima su temeljeni ovi izuzetni rezultati.

Predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj, Mario Grassl, primivši nagradu zahvalio je organizatorima na činjenici da su prepoznali dugoročni angažman ove tvrtke na polju društvene odgovornosti te je dodao: „Ovo je jasna i pozitivna poruka našim zaposlenicima koji svakodnevno isporučuju proizvode i usluge visoke kvalitete našim kupcima. Također zahvaljujem i lokalnoj zajednici na izvrsnoj suradnji! Ovim bih putem također želio ohrabriti i ostale tvrtke na što brojnije sudjelovanje u ovoj inicijativi koja će pozitivno promijeniti poslovno ponašanje u Hrvatskoj“, zaključio je Grassl.

Nagrada Indeks DOP-a nastala je kao zajednička inicijativa Hrvatske gospodarske komore i Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, uz stručnu i financijsku podršku USAID-a, UNDP-a i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu s ciljem da se istaknu hrvatske tvrtke koje su primijenile društvenu odgovornost kroz sva važna područja. Ove godine, po prvi je put dodijeljena i Europska nagrada za DOP.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.
Holcim je međunarodna, stabilna i uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Petra Švarc, 098 348 342, petra.svarc@holcim.com