Holcim održao 20. Dan otvorenih vrata

 

Danas, 29. kolovoza u Koromačnu je u organizaciji Općine Raša i TZ Općine Raša održana tradicionalna fešta Sekovanja. Istovremeno, Holcim je 20. godinu zaredom održao Dan otvorenih vrata pozivajući lokalnu zajednicu da vide što, gdje i kako rade.

 

„Dan otvorenih vrata je Holcimova tradicija duga 20 godina, koja je započela 1995. godine kad je napravljena velika rekonstrukcija tvornice cementa. Kroz tih smo 20 godina kontinuirano i otvoreno gradili suradnju s lokalnom zajednicom. Otvoreno smo posjetiteljima pokazali svaki kutak tvornice, govorili o raznim temama, otvoreno odgovarali na sva pitanja posjetitelja. Jednako tako otvoreni smo i prema promjeni našeg poslovanja, kontinuirano se mijenjamo, ulažemo u inovacije, nove proizvode i usluge. Uvjeren sam da će upravo ta otvorenost i spremnost na promjenu svih Holcimovih zaposlenika omogućiti da nakon dvije teške godine ostvarimo naš Plan „2015 Plus“ i prvi put nakon 2009. godine ostvarimo dobit.“, rekao je Alan Šišinački, predsjednik Uprave Holcima u Hrvatskoj.

U posljednjih 20 godina puno se toga promijenilo u Koromačnu. Toliko da je Holcim ove godine posjetiteljima pokazao Galeriju „Inspiracija u betonu“ i proizvod za vrt i poljoprivredu, koji značajno izlaze iz kruga poslovanja jedne tvornice cementa. Voditeljica Centra za inovacije i projekte, te direktorica tvornice Virna Višković Agušaj opisala je različite vrste betona koji su korišteni u galeriji, a ljepotu i mogućnosti betona posjetitelji su mogli vidjeti i na Glagoljaškoj klupi dizajnera Nikole Kalevskog.

U okviru 20. Dana otvorenih vrata, posjetitelji su mogli pogledati izložbe opreme i postignuća Društva športova na moru Koromačno, Stolnoteniskog kluba Brovinje, te fotografije svih dosadašnjih Dana otvorenih vrata na kojima su se neki odrasli stanovnici Koromačna mogli prepoznati iz vremena dok su još išli u vrtić. U suradnji s LAG-om Istočna Istra organiziran je mali sajam domaćih obrta i poljoprivrednih gospodarstava na kojem su izlagali Društvo gljivara MARTINČICA, Obrt MERANIA, OPG Đino i Damir Dobrić, OPG Goran Zandel i Holcim koji je na svojem štandu prodavao novi Agrocal s trakicama za mjerenje kiselosti tla i detaljnim uputama za sve vrste voća i povrća. Koromačno je za svoju feštu sve posjetitelje častilo s mirisnom maneštrom od koromača.

Poseban začin cijelom programu bila je naša domaća kantautorica Elis Lovrić, koja nas je osvojila melodioznim labinjonskim dijalektom i romantičnom energijom. Fešta Sekovanja u Koromačnu je uz ples i bogatu gastronomsku ponudu potrajala do kasno u noć.

Srdačan pozdrav,

Holcim

 

* * * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 115.000 radnika u više od 90 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172