Holcim objavio natječaj za sponzorstva

 


Tvrtka Holcim (Hrvatska) d.o.o. 31. siječnja 2009. godine objavila je redoviti godišnji natječaj za sponzorstva koji će ove godine prednost dati projektima posvećenim borbi protiv korupcije i srodnim temama. Natječaj ostaje otvoren do 27. ožujka 2009.

Oglas, načela sponzoriranja, upute i obrazac za prijavu projekta možete pronaći u rubrici Mediji i tisak/Publikacije/Natječaj za sponzorstva

Globalna gospodarska kriza u svojem pohodu nije zaobišla ni Hrvatsku, a zajednička crta svih prognoza je neizvjesnost i nemogućnost procjene konkretnih posljedica koje će ona imati na sve nas. No, smijemo li samo čekati da Vlada ili gospodarski stručnjaci donesu mjere ili pronađu rješenja koja će nas izvući iz ove nezavidne situacije?

U želji da ostvarimo uvjete za kvalitetniji život u zajednicama u kojima poslujemo, odlučili smo dati svoj doprinos na područjima gdje je to moguće, pa tako i u ovom trenutku krize. U našim poslovnim aktivnostima svakodnevno se susrećemo s brojnim problemima koji su ujedno i ozbiljna prijetnja široj zajednici, odnosno društvu u cjelini. To su prije svega rad na crno, korupcija te neodgovorno poslovno ponašanje.

Stoga smo ove godine, pri odabiru projekata koje ćemo sponzorirati, apsolutnu prednost odlučili dati onima koji bi mogli postići rezultate u jednom od sljedeća tri područja:

• suzbijanje korupcije - uključujući i podizanje svijesti o njenim oblicima, poticanje zajedničkih akcija i slično,
• suzbijanje rada na crno,
• promicanje društveno odgovornog poslovanja

Zbog specifičnosti i važnosti ovih tema, projekti iznimno ne moraju biti vezani uz lokalne zajednice u kojima Holcim djeluje.
Holcim kroz sve svoje aktivnosti nastoji dati svoj doprinos u procesu održivog razvoja, a borba protiv navedenih anomalija dio je tog procesa. Međutim, svjesni smo da je za to potrebna zajednička akcija te smo stoga partnere potražili u institucijama civilnog društva. Sigurni smo da zajedno imamo puno veće šanse za uspjeh.

S obzirom na trenutnu gospodarsku situaciju u Hrvatskoj, ukupni iznos kojega izdvajamo za sponzorstva i donacije ove je godine smanjen s 1,1 milijun kuna na 750.000 kuna. Detaljnije informacije o natječaju dostupne su na Holcimovoj web stranici: www.holcim.hr ili na telefon 098 33 41 33.