Holcim doprinosi lokalnoj zajednici &ltp&gtAutobusna linija Labin – Koromačno

 

Holcim i Autotrans potpisali su danas ugovor o daljnjem održavanju dvije autobusne linije Labin – Koromačno u sljedećih godinu dana. Ugovorenu godišnju vrijednost od 146.000 kn Holcim poklanja lokalnoj zajednici.

Tako će od 1. svibnja svakodnevno na relaciji Labin – Koromačno u sljedećih godinu dana voziti dvije autobusne linije. Nekad su to bili autobusi za Holcimove zaposlenike, no kako se sve više koriste osobni automobili, tako se autobusom godinama vozi samo nekoliko zaposlenika. Njihov bi prijevoz financijski bi bilo isplativije organizirati automobilom, no iako već četiri godina posluje s gubitkom, Holcim ne želi ukinuti autobusne linije.

„Holcim je prepoznat po društveno odgovornom poslovanju, za što smo dobili brojne nagrade i priznanja. S obzirom da se u ovom trenutku moramo fokusirati na aktivnosti Plana „2015 Plus“ koje će nam osigurati da ponovno poslujemo pozitivno, sad nismo u mogućnosti uložiti u donacije kao što smo nekad sustavno radili. Tim više, drago nam je da na ovaj način, kroz održavanje autobusne linije i dalje možemo pomoći lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo. Doprinos je to umirovljenicima i učenicima, koji će i dalje imati na raspolaganju besplatni organizirani prijevoz tijekom cijele godine.“, rekla je Virna Višković Agušaj, direktorica Holcimove tvornice cementa u Koromačnu.

Autobus vozi svakodnevno na relaciji Labin – Kranjci – Salakovci – Koromačno i natrag, ujutro u 6.10 iz Labina te u 7.15 iz Koromačna i poslijepodne u 14.10 iz Labina te u 15.20 iz Koromačna. Umirovljenici, učenici srednje škole i redoviti studenti besplatnu godišnju kartu mogu preuzeti direktno u Autotransu, na kolodvoru u Labinu, uz predočenje važeće osobne iskaznice, u periodu od 1. svibnja do 1. lipnja.

Srdačan pozdrav,
Komunikacije

* * * * * * *

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 71.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172