Gorana Sandrić najbolja HR menadžerica godine

 

U organizaciji portala posao.hr održan je 4. regionalni HR Summit na temu HR menadžera budućnosti na kojem je struka već treću godinu za redom izabrala najboljeg menadžera ljudskih potencijala

Finalisti i pobjednici godišnje HR nagrade Prometej (na slici s lijeva na desno): Igor Kovač, član programskog odbora konferencije; Tomislav Zajec, CMC Sisak; Ninoslav Čerkez, IN 2; Ivana Krajinović, 24 sata; Gorana Sandrić, Holcim; Saša Jurković, posao.hr; Matija Subašić Maras; GlaxoSmithKline; Zoran Sušanj, predsjednik programskog odbora konferencije te Branko Kučan, član programskog odbora konferencije.

Dvodnevno strukovno događanje održano u splitskom hotelu Le Meridien Lav  3. i 4. lipnja, ponudilo je mnogo zanimljivosti s posebnim naglaskom na dva okrugla stola koja su se održala oba konferencijska dana. Regionalni skup ove je godine okupio više od 130 sudionika koji su saznali više o tradicionalnoj kadrovskoj funkciji nasuprot moderne funkcije upravljanja ljudskim resursima te stvarnim očekivanjima uprava tvrtki od njihovih HR menadžera. Na konferenciji su dodijeljene redovne strukovne nagrade, Prometej - za najboljeg HR menadžera te poseban doprinos za inovativna rješenja u HR-u. Prometej za 2011. godinu uručen je Gorani Sandrić iz tvrtke Holcim Hrvatska.

Direktor i osnivač strukovne konferencije za profesionalce u industriji ljudskih potencijala, Saša Jurković istaknuo je kako je HR Summit je među predstavnicima HR zajednice, ali i stručnom javnosti prepoznat kao mjesto redovitog promicanja uloge ljudskih potencijala u domaćim tvrtkama. „Njegov je cilj“, govori Jurković, „u povezivanju HR profesionalaca, akademske zajednice i donositelja odluka koji otvoreno diskutiraju o različitim aspektima razvoja ljudskih potencijala“. Jurković je dodao: „Uprave tvrtki očekuju sve veću ulogu od HR-a, kako u postavljanju poslovnih strategija, tako i za uspješno postignuće poslovnih ciljeva. Upravo je stoga cilj HR Summit konferencije u razumijevanju promjene uloge upravljanja ljudskim potencijalima, poticanju HR stručnjaka na osmišljavanje učinkovitih razvojnih strategija te pružanju jedinstvene platforme HR stručnjacima, poslovnoj i akademskoj zajednici za interakciju te dijeljenje ideja i primjera iz vlastite prakse“.

Sudionici konferencije mogli su proširiti svoja znanja, razmijeniti ideje te saznati više budućem razvoju funkcije upravljanja ljudskim potencijalima te prilagođavanju potrebama organizacija i šire društvene zajednice. Uključivanjem u panel raspravu sudionici ove konferencije dobili su korisne i praktične primjere i alate koje će izravno primijeniti u vlastitom poslu.

Ove  se godine tijekom održavanja HR Summita 2011. po treći puta održao izbor za najboljeg menadžera ljudskih resursa. Riječ je o izboru kojim se nagrađuje izvrsnost na području ljudskih potencijala unutar organizacija. Priznanje za predanost i postignute rezultate u obavljanju posla ove je godine dobila Gorana Sandrić, voditeljica ljudskih resursa, iz tvrtke Holcim Hrvatska, koja se u protekloj godini istakla kao najbolji HR profesionalac cjelokupnom organizacijom svog rada. Gospođa Sandrić izjavila je kako je počašćena nagradom te da je nagrada priznanje cijeloj struci ljudskih potencijala. 

Na skupu je dodijeljena i nagrada za poseban inovativni doprinos HR-u koja je podijeljena na između dvoje HR menadžera – Ivani Krajinović iz 24 sata te Ninoslavu Čerkezu iz tvrtke IN2 koji je dokazao kako aktivno koristiti prednosti novih tehnoloških rješenja u svakodnevnom radu.

Okupljeni su tijekom dva dana imali priliku sudjelovati na predavanjima na kojima su otvorene rasprave ulozi HR menadžera budućnosti, o smjeru razvoja HR profesije u privatnom te javnom sektoru kao razvoju struke prije i nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju.  Posebno se konstruktivnim pokazao okrugli stol pod nazivom „Upravljanje ljudskim potencijalima u privatnom i javnom sektoru“ na kojem su se sudionici raspravljali o razlikama u upravljanu zaposlenicima, njihovim očekivanjima, upravljanju učinkom te pravima i obavezama poslodavaca privatnog i javnog sektora.


Obavijest preuzeta sa www.posao.hr


---------------

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava većinske udjele u sedamdesetak zemalja svijeta, a svoje cjelokupno poslovanje temelji na načelima održivog razvoja.