Dogovor suradnje na obnovi Parentiuma

Građevinska tvrtka Zagorje-Tehnobeton d.d. i Holcim Hrvatska jučer su dogovorile suradnju na obnovi porečkog hotela Parentium. Zagorje-Tehnobeton d.d. je glavni izvođača radova, a s Holcimom je dogovorena isporuka različitih vrsta betona. Radovi su započeli krajem studenog, s betonskim radovima se planira početi u siječnju, a Zagorje-Tehnobeton d.d. je s investitorom, porečkom „Plavom lagunom“, preuzeo obvezu završetka kompletnih radova do sredine srpnja 2012. godine.

Hotel Parentium nalazi se u Zelenoj Laguni, a obnavlja se na razinu kategorije od četiri plus zvjezdice. Imati će 268 soba, dva bazena, pet restorana, fitness, wellness i kongresni centar. Nakon obnove hotel će promijenili naziv u „Laguna Parentium“.

Zagorje-Tehnobeton d.d. je građevinska tvrtka za sve vidove izgradnje od dominirajuće visokogradnje do niskogradnje. Društvo je intenzivno usmjereno na visokogradnju prema izgradnji trgovačkih i logističkih centara, stambenih i komercijalnih objekata, industrijskih građevina, hotelskih kompleksa, zračnih luka, bolnica, sportskih objekata i škola i raznih drugih objekata posebnih namjena te rekonstrukciju i dogradnju. Objekti se grade do potpune funkcionalnosti najčešće po sistemu “ključ u ruke”. Hrvatski je lider u „brzoj“ montažnoj izgradnji objekata široke namjene, upotrebom visokokvalitetnih prefabriciranih montažnih elemenata proizašlih iz vlastitog projektnog biroa i vlastitog proizvodnog pogona. Sve aktivnosti, nacionalne i internacionalne, koordinirane su iz glavne uprave u Varaždinu. 920 organiziranih kreativaca od kojih je svaki usko specijaliziran za svoj dio posla osigurava kvalitetu, inovativnost i sigurnost posla od ideje do njezina ostvarenja a sve na tragu “sigurne linije susreta”.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 80.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja. Holcim je međunarodna, uspješna tvrtka. Sposobni smo odrediti jasan fokus u svim našim segmentima, te smo na taj način sadašnjim i potencijalnim kupcima pouzdan partner i u teškim vremenima.