6. Hrvatski forum o održivoj gradnji

 

6. Hrvatski forum o održivoj gradnji, što ga zajednički organiziraju tvrtka Holcim (Hrvatska) d.o.o. i Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, održat će se 1. Prosinca 2012. na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, a bit će posvećen vrlo aktualnoj temi – recikliranju građevinskog otpada.

Naime, sukladno regulativi Europske unije, do 2020. godine, barem 70 građevinskog materijala morat će biti reciklirano, a taj je cilj moguće ostvariti samo ako već danas započne planiranje u tom smjeru. Stoga se ovo izdanje Foruma održava pod motom „Mislite čime gradite danas, kako biste sutra jeftinije rušili!“.

Ovogodišnji se Forum održava pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika RH Ive Josipovića te Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, a među njegovim sudionicima očekuju se i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i prirode, jedinica lokalne samouprave, krajobrazni arhitekti te relevantni stručnjaci građevinskih znanosti.

Osim toga, bit će moguće iz prve ruke doznati poslovne mogućnosti koje u EU postoje na ovom polju, kroz iskustvo Republike Austrije i izlaganje predsjednika austrijskog Udruženja za reciklažu građevinskog otpada, Güntera Gretzmachera.  

Reciklaža građevinskog materijala je odlična poduzetnička prilika koja će omogućiti nova radna mjesta, njome će se zaštititi prirodni resursi te će se smanjiti pritisak na okolinu, poručuju organizatori ovoga skupa.

6. Hrvatski forum o održivoj gradnji održat će se u subotu, 1. prosinca 2012., s početkom u 9.00 sati, u Velikoj dvorani Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta u Zagrebu, Kačićeva 26.

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, jednog od vodećih dobavljača cementa i agregata (drobljeni kamen, pijesak i šljunak), odnosno transportnog betona i asfalta, te usluga. Holcim Grupa zapošljava preko 90.000 radnika u više od 70 zemalja svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska, Petra Švarc, telefon: 01 6591 100, mobitel 098 348 342,
e-mail: petra.svarc@holcim.com (www.holcim.hr)