Holcim u Koromačnu nabavio vatrogasni kamion

 
18-06-07-koromacno--dvd--kamion-za-polijevanje-2.jpg

 

U cilju daljnjeg povećanja sigurnosti te zaštite zdravlja u pogledu industrijske higijene, Holcim u Koromačnu nabavio je vatrogasni kamion za polijevanje puteva u tvornici cementa. Kamion je testiran u Holcimovoj luci, a osim protupožarnih funkcija vatrogasnog kamiona, opremljen je i sredstvima za spajanje na hidrantsku mrežu. Ukupna vrijednost kamiona je 300.000 kuna, a glavna svakodnevna uloga kamiona bit će polijevanje internih prometnica kako bi se smanjila razina prašine. 

“U današnje vrijeme teško je pronaći i zadržati vrijedne zaposlenike, a da bi u tome uspjeli nije dovoljno obratiti pozornost samo na povećanje plaća i druge ekonomske vrijednosti, već je potrebno radnicima osigurati i visok stupanj zaštite zdravlja i sigurnosti na radu za aktivnosti koje će obavljati, na što smo u Holcimu ponosni već cijeli niz godina. Za svako radno mjesto i aktivnosti provode se procjene rizika kako bi se prepoznale opasnosti i definirale adekvatne kontrolne mjere za rad na siguran način. Holcim godinama kontinuirano ulaže u obrazovanje svojih radnika i razvoj svijesti o sigurnosti i brizi o očuvanju sigurnih i zdravih radnih mjesta. Vatrogasni kamion kojeg smo sad nabavili nadopunjuje ta nastojanja a potpuno je opremljen za zaštitu u slučaju izvanredne situacije, za što se nadamo da se nikad neće dogoditi.”, rekao je stručnjak zaštite na radu tvornice cementa u Koromačnu, Sebastian Milotić.

Holcim ponosno može istaknuti da su čak 7 zaposlenika tvornice članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva Raša, a u predstojećim ljetnim mjesecima, nažalost često praćenim učestalim sušama i požarima, Holcim će po potrebi kamion dodijeliti na raspolaganje i lokalnoj zajednici Općine Raša. 

“Za cijelu LafargeHolcim Grupu, uključujući i Holcim u Hrvatskoj, pripremljena je osmogodišnja strategija za zdravlje i sigurnost na radu - Ambicija "0". Cilj strategije je promjena kolektivnog načina razmišljanja svih naših zaposlenika, poslovnih partnera i kooperanata, poticanje suradnje i razgovora koji vode ka radu na zdrav i siguran način. Potrebno je surađivati, gledati oko sebe te razmisliti o našoj sigurnosti, sigurnosti naših kolega, jedino tako možemo osigurati zdrava i sigurna radna mjesta.”, rekla je predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj, Virna Višković - Agušaj.

 
Srdačan pozdrav,
 
Holcim 

 

* * * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 80.000 radnika u više od 80 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

* * * * * * *

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172

 

Datoteke:

2018 Holcim u Koromačnu nabavio vatrogasni kamion_1

2018 Holcim u Koromačnu nabavio vatrogasni kamion_2