Holcim ulaže u četvrti kamenolom

 

                                                                                  

Holcim ulaže u četvrti kamenolom

 

Holcim kupio tvrtku Readymix Croatia d.o.o. i time ulaže u četvrti kamenolom na hrvatskom tržištu.

 

Kamenolom se nalazi u mjestu Vranja, općina Lupoglav, u blizini tunela Učka s istarske strane, što je važno zbog građevinskih projekata koji će se odvijati na ovom području kroz nekoliko godina: izgradnja istarskog Y, druga cijev tunela kroz Učku, izgradnja pročistača otpadnih voda u Istri, te drugi infrastrukturni projekti.

„U segmentu agregata počeli smo poslovati 2006. godine u Očuri u Varaždinskoj županiji, zatim 2007. u Plovaniji i 2008. u Šumberu u Istarskoj županiji. Nakon kriznih godina u građevinskom sektoru, a prema strategiji naše LafargeHolcim Grupe kojoj pripadamo, nastavili smo ulagati kako bismo mogli osigurati daljnji rast i razvoj našeg poslovanja.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Kamenolom se nalazi u obuhvatu Parka prirode Učka i dio je ekološke mreže Natura 2000, a prostornim planom Parka prirode Učka propisana je ograničena eksploatacija u svrhu sanacije. Stoga će Holcim prije samog početka poslovanja započeti dijalog s lokalnom zajednicom, javnom ustanovom koja upravlja Parkom prirode i lokalnom upravom kako bi se što bolje odredili procesi i ulaganja u cilju osiguranja minimalnog utjecaja na okoliš.

 

* * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, koja zapošljava 75.000 radnika u više od 80 zemalja diljem svijeta, temeljeći svoje cjelokupno poslovanje na načelima održivog razvoja.

* * * * * * *
Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172