Tatiana Bilbao, Craig Dykers, Lesley Lokko, Manit Rastogi i Belinda Tato predsjedaju žirijima za Holcim Awards

Neovisni stručni žiriji odabrat će pobjednike najznačajnijeg natjecanja za održivi dizajn u pet zemljopisnih regija.
  • Prijave za globalno natjecanje su otvorene do 30. ožujka 2023.
  • Ukupni nagradni fond od milijun američkih dolara (200.000 USD po regiji) podijelit će se između dobitnika nagrada Holcim Awards Gold, Silver i Bronze te nagrade Acknowledgement u svakoj regiji.
  • U postupku prijave potrebno je navesti kvalitativne i kvantitativne informacije kojima se objašnjava na koji način projekt ispunjava ciljeve zaklade Holcim Foundation for Sustainable Construction (kontekst prostora, zdrav planet, održiva ekonomija i uspješne zajednice).

Zürich, Švicarska – 6. veljače 2023.

 

Prijave za međunarodno poznate nagrade Holcim Awards sada su otvorene. Uz ukupni nagradni fond od milijun američkih dolara, Zaklada Holcim Foundation for Sustainable Construction provodi globalno natjecanje kako bi se nagradili i prepoznali primjeri u praksi iz stvarnog svijeta koji mogu ubrzati pokret za održiv dizajn širom svijeta.

Zaklada Holcim Foundation for Sustainable Construction poziva arhitekte, urbaniste i inženjere da podnesu projekte u području održivog dizajna i gradnje koji prednjače u transformaciji građevinskog sektora. Podneske moraju podržati klijenti i moraju biti u fazi detaljnog projektiranja.

Holcim Awards za 2023., najvažnije svjetsko natjecanje za održivi dizajn, nudi ukupni nagradni fond od milijun američkih dolara u pet regija: Aziji i Pacifiku, Europi, Latinskoj Americi, Srednjem Istoku i Africi te Sjevernoj Americi. Nagradni fond od 200.000 USD po regiji podijelit će se između dobitnika nagrada Holcim Awards Gold, Silver i Bronze te nagrada Acknowledgement u svakoj regiji.

„Natjecanje Holcim Awards za održivu gradnju globalna je platforma koja arhitektima, inženjerima i urbanistima pruža priliku da pokažu kako primjenjuju svoje inovativne ideje u praksi”, govori Laura Viscovich, izvršna direktorica Holcimove zaklade. „Radujemo se što ćemo primiti prijave iz cijelog svijeta i vidjeti kako će ti projekti pridonijeti održivijem izgrađenom okolišu.”

Neovisni stručni žiriji ocijenit će prijave na temelju ciljeva zaklade Holcim Foundation for Sustainable Construction koji služe kao okvir za pokretanje promjena u sustavu, a to su: kontekst prostora, zdrav planet, održiva ekonomija i uspješne zajednice.

Žirijima će predsjedati Tatiana Bilbao, osnivačica, Tatiana Bilbao ESTUDIO (za regiju Latinska Amerika), Craig Dykers, suosnivač, Snøhetta (Sjeverna Amerika), Lesley Lokko, osnivačica, African Futures Institute (Srednji Istok i Afrika), Manit Rastogi, suosnivač, Morphogenesis (Azija i Pacifik) i Belinda Tato, članica osnivačica, Ecosistema Urbano (Europa).

„Oduševljeni smo što možemo najaviti izvanrednu skupinu priznatih stručnjaka koji će predsjedati regionalnim žirijima na dodjeli nagrada Holcim Awards. Ovogodišnji panel žirija obiluje znanjem, iskustvom i strašću, što predstavlja sjajnu priliku da prepoznamo i slavimo inovativne i održive građevinske projekte. Ne sumnjam da će ishod istinski odražavati goleme napore i predanost graditelja budućnosti u građevinskom sektoru koji oblikuju bolji svijet”, dodala je Laura Viscovich.

Podnošenje prijava za natjecanje je otvorenog tipa, putem web-obrasca za pružanje informacija na engleskom jeziku o projektnom timu, sažetku projekta, profilu održivosti projekta, uključujući podatkovne točke i slikama projekta. Prijave za natjecanje otvorene su do 30. ožujka 2023. u 15:00 h po srednjoeuropskom vremenu.

Pobjednici će biti proglašeni na svečanosti primopredaje koja će se održati 18. studenoga 2023. na 18. Međunarodnom bijenalu arhitekture u Veneciji: „The Laboratory of the Future” (Laboratorij budućnosti).

Nagradama Holcim Awards do sad je prepoznato više od 250 dobitnika nagrada na temelju 30 000 prijava u 130 zemalja, sa šest međunarodnih ciklusa natjecanja u rasponu od dva desetljeća.

 

Informacije o tome kako se prijaviti i više potražite na www.holcimfoundation.org/awards-2023

 

Dodatne informacije:

 

Dostupna multimedijska sredstva:

  • Cijeli videozapis – 1 minuta – Preuzmi MP4 | Podijeli
  • Videozapis na društvenoj mreži – 15 sekundi – Preuzmi MP4
  • Ključni vizualni natpisi – 16:9 – Preuzmi
  • Natpisi za društvene mreže (16:9, 1:1, 4:5, 9:16) – Preuzmi

 

O Zakladi Holcim

Zaklada Holcim Foundation for Sustainable Construction neovisna je i neprofitna organizacija posvećena ubrzavanju globalnog pokreta za održivi dizajn i gradnju. Njezina je misija podržati inovatore u području arhitekture, dizajna, inženjerstva i urbanizma koji žele promijeniti način na koji se gradi svijet. To čini putem aktivnosti koje omogućuju razmjenu ideja i najboljih praksi između regija i generacija. Te aktivnosti obuhvaćaju nagrade Holcim Awards, najvažnije svjetsko natjecanje za održivi dizajn, koje se dodjeljuju svake dvije godine i međunarodni program konferencija osmišljen da potiče, preispituje i promiče vrhunsko razmišljanje o održivoj gradnji.

Zakladu Holcim sponzorira tvrtka Holcim, globalni predvodnik u inovativnim i održivim građevinskim rješenjima. Holcim osigurava zelenije gradove, pametniju infrastrukturu i poboljšanje životnih standarda u cijelom svijetu. Uz održivost kao temelj svoje strategije te ljudima i zajednicama u srcu svojeg uspjeha, Holcim postaje poduzeće s nultom neto stopom emisija. Ono pokreće kružnu gradnju kao svjetski predvodnik u recikliranju kako bi se izgradilo više s pomoću manje materijala.

 

 

Medijski upiti

Olivier Puech

Voditelj komunikacije i kampanja

news@holcimfoundation.org

Kontakt

Direktorica održivosti

 

Objave za medije

Arhiva objava za medije