Započinju radovi obnove ambulante u Koromačnu

 

Objava za medije

 

 

Načelnica Općine Raša Glorija Paliska i Nikola Kovačević, direktor Holcimove tvornice cementa posjetili su jučer poslijepodne ambulantu u Koromačnu gdje ih je dočekala doktorica obiteljske medicine Patricija Pejić. Zajedno su pogledali dijelove ambulante koje je Holcim obećao obnoviti: zamijenit će se dotrajali prozori i vrata, na zidovima čekaonice sanirat će se vlaga, a na podovima čekaonice i sanitarnog čvora postojeće vinil ploče zamijenit će se keramičkim pločicama.

„Ambulanta u Koromačnu radi ponedjeljkom, srijedom i petkom u jutarnjim satima. Imamo oko 300 pacijenata, uglavnom starije populacije, većinom sadašnji ili bivši Holcimovi zaposlenici koji su u mirovini. Ovdje radim godinu i četiri mjeseca te mislim da je posebno sad u doba korone našim pacijentima bilo važno imati doktora i prvu liniju zdravstvene skrbi blizu doma.“, rekla je doktorica Patricija Pejić.

Inače, na zgradi je potrebno obnoviti i fasadu, za što je potrebno provjeriti mogućnosti energetske obnove i prijaviti se na natječaj kojim bi se takva obnova sufinancirala. Osim toga, labinska Udruga osoba s invaliditetom zamolila je da se provjeri mogućnost prilagodbe pristupa osobama u kolicima. U tu svrhu sad će se proširiti ulazna vrata u ambulantu, a u sljedećem koraku napravit će se projekt koji treba dati uputu da li je moguće izgraditi ulaznu rampu ili je potrebno kupiti lift.

„Nakon što smo ovo proljeće na šetnici u Koromačnu zasadili 12 stabala, drago mi je da sad možemo najaviti i radove na obnovi ambulante. Za realizaciju radova odabrali smo našeg dugogodišnjeg kupca i partnera, tvrtku De Conte d.o.o. koja bi trebala sve završiti do kraja siječnja. Ukupna vrijednost radova je 125.000 kn i to je naš poklon susjedima povodom 95. godišnjice tvornice, koja je počela s radom 1926. godine.“, rekao je Nikola Kovačević, direktor Holcimove tvornice cementa.

 

Koromacno ambulanta

 

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

 

* * * * * *

Holcim Hrvatska je dio Holcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 11 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@holcim.com, 098 299 172