Vježba pripravnosti održana u luci Koromačno

 

Objava za medije

 

Danas je u luci u Koromačnu održana vježba pripravnosti. Svrha vježbe je isprobati sve postupke koji su zapisani u Planu sigurnosne zaštite i na taj način provjeriti uvježbanost Holcimovih zaposlenika, reakcije u izvanrednim okolnostima i usklađenost s hitnim službama. Takvim vježbama poboljšavaju se sposobnosti i spremnost Holcimovih zaposlenika za eventualne krizne situacije, za koje se zapravo nadamo da se nikad neće dogoditi.

 

U vježbi su uz Holcimove zaposlenike sudjelovali Policijska uprava Istarske županije, Lučka kapetanija Pula, Javna vatrogasna postrojba Labin, DVD Raša i Rabac, ravnateljstvo Civilne zaštite, Gard sigurnost, kapetan i posada broda Lika i brojni prijevoznici koji svakodnevno dolaze po cement.

 

„U 9:34 dobili smo poziv, a u 9:51 bili smo u luci. Puno znači što tvornica ima vatrogasni kamion, a zaposlenici su članovi dobrovoljnog vatrogasnog društva i u slučaju požara mogu djelovati do našeg dolaska te smanjiti štetu.“, rekao je Masimo Knapić, voditelj smjene iz labinske Javne vatrogasne postrojbe.

 

„Vježba, vježba, vježba je jedini način da budemo usklađeni i spremni reagirati u slučaju potrebe. Na taj način možemo izbjeći paniku koja nam više šteti nego pomaže u izvanrednim situacijama. Čestitam na ozbiljno održanoj vježbi, a 112 vam 24 sata na dan stoji na raspolaganju.“, rekla je Nirvana Ukušić, iz Ravnateljstva civilne zaštite, područni ured Rijeka, služba civilne zaštite Pazin.

 

 

„Zakon o sigurnosnoj zaštiti pomorskih brodova i luka omogućava da se vježbe sigurnosne zaštite održavaju istovremeno s ostalim vježbama u lukama posebne namjene, kao što su protupožarne vježbe ili vježbe evakuacije i to nam olakšava provedbu vježbi.“, rekao Alen Drandić, policijski službenik iz Sektora za granicu Policijske uprave Istarske.

„Vježba je održana uz ozbiljan i profesionalan angažman svih sudionika.“, rekao je Mladen Utković iz Lučke kapetanije Pula, ispostava Raša.

 

 

 

„Opća vježba sigurnosne zaštite provodila se kroz četiri faze: planiraj, provedi, raščlani i popravi. Tijekom vježbe ocjenjivali smo učinkovitost mjera, postupaka, sustava i opreme, uključujući utvrđivanje pogrešaka. Nakon završetka vježbe, zajedno sa svim hitnim službama, analiziran je tijek same vježbe i dogovorene akcije za poboljšanje uvjeta za bržu intervenciju u slučaju stvarnog događaja.“, rekao je Đulijano Kos, Holcimov zaposlenik odgovoran za sigurnost u luci.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Srdačan pozdrav,

Holcim (Hrvatska) d.o.o.

 

* * * * * *

Holcim Hrvatska je dio LafargeHolcim Grupe, u Hrvatskoj poslujemo na 11 lokacija u 6 županija i zapošljavamo 280 radnika.

Za komunikacije Holcima Hrvatska: Julija Škoro, julija.skoro@lafargeholcim.com, 098 299 172