Švicarska veleposlanica danas posjetila Holcim

 

 

Švicarska veleposlanica danas posjetila Holcim

 
Posjeta svicarske veleposlanice

 

 

Emilija Georgieva, veleposlanica Švicarske, posjetila je danas Holcim, jednog od švicarskih investitora u Hrvatskoj.

“Holcim je u Istri prisutan od 1992. godine. Tada smo radili samo u Koromačnu, a danas smo nakon niza investicija prisutni na 10 lokacija u Hrvatskoj, s ukupno 280 zaposlenika. Upravo to što smo švicarska tvrtka zaslužno je da poslujemo prema kriterijima održivog razvoja, da su ostvarene brojne investicije iz područja zaštite okoliša i da se promijenio način suradnje s lokalnim zajednicama u kojima poslujemo.“, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.

Posjeti su prisustvovali i Glorija Paliska, načelnica Općine Raša, Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina, te predstavnici Istarske županije pročelnik kabineta župana Duško Kišberi te Ezio Pinzan, pročelnik za poljoprivredu.

„Kao veleposlanica Švicarske, veliko mi je zadovoljstvo vidjeti da tvrtka Holcim već skoro 30 godina uspješno i po kriterijima održivog razvoja posluje i investira u Hrvatsku. Holcim je izvrstan primjer oko 50 švicarskih tvrtki koje su prisutne u cijeloj Hrvatskoj i zapošljavaju oko 6.000 ljudi“, rekla je Emilija Georgieva. Inače, veleposlanica već 19 godina radi za švicarsko ministarstvo vanjskih poslova, a prije dolaska u Hrvatsku pet je godina radila u Singapuru.

Nakon posjete Koromačnu, veleposlanica se uputila u Smoljance, kod Svetvinčenta, gdje je sudjelovala na primanju povodom produljenja mandata počasne konzulice Švicarske, gospođe Draženke Moll, nadležne za područje Primorsko-goranske i Istarske županije.